El Zoo de Barcelona ha reobert aquest dijous després de tres mesos tancat al públic per la crisi sanitària del coronavirus. Un temps, però, en què s’han mantingut les atencions als animals i també la conservació d’aquests. L’horari serà de 10 h a 19 h (les taquilles tancaran a les 17 h) cada dia de la setmana. Els membres del Zoo Club també podran tornar a fer servir amb normalitat el seu passi anual i se n’allargarà la validesa per compensar els mesos de tancament forçat. En aquesta primera jornada han visitat les instal·lacions més de mig miler de persones.

Mesures de seguretat pel coronavirus

Les instal·lacions s’han adaptat als nous requeriments exigits per la situació sanitària. La capacitat permesa ha quedat limitat a un 50 % i, per evitar que es concentri públic a les taquilles i ajudar a preveure l’afluència de visitants, s’anima a comprar les entrades anticipadament a través del web del Zoo. L’ús de la mascareta és obligatori sempre que no es pugui mantenir una distància de dos metres i s’han repartit dispensadors de gel hidroalcohòlic per tot el parc. També hi ha senyalització perquè els visitants puguin informar-se dels protocols de seguretat i s’hi han instal·lat punts mòbils de restauració per evitar aglomeracions.

Els responsables del Zoo també estan buscant reconeixements que acreditin la seguretat del parc per recuperar la confiança dels visitants. De fet, expliquen que ja han començat el procés de certificació Global Safe Site amb la qualificació Excellence i també rebrà el segell Safe Tourisme Certified que acrediten que les instal·lacions compleixen els protocols de seguretat i prevenció adients pel context del coronavirus.

Conservació d’espècies durant l’estat d’alarma

Mentre ha durat l’estat d’alarma, l’activitat a dins del Zoo no ha parat amb l’atenció als animals i la seva alimentació. També hi han nascut molts animals, entre els quals destaquen dues cries d’òrix blanc, una espècie d’antílop extingit a la natura i una de gasela dama, també una espècie en situació de vulnerabilitat. A més, aviat el Zoo presentarà la instal·lació de Sabana-Sahel, que millorarà les condicions de vida d’un grapat d’animals.

Cria d’òrix blanc

Nova app del Zoo

La reobertura de les instal·lacions es fa amb una novetat: l’aplicació mòbil del Zoo. Aquesta app conté informació de les espècies i del parc, proposa rutes personalitzades en funció del temps que els visitants tenen per veure el Zoo i inclou un joc per explorar la biodiversitat de manera lúdica i educativa. De moment, està disponible per a dispositius Android i aviat també n’hi haurà per al sistema IOS.

Dilluns, 29 de juny, començaran també els casals d’estiu al Zoo per a nens i joves de com a molt 16 anys que duraran fins al 10 de setembre. Una proposta per a la qual s’han fet més de 500 inscripcions.