Les entitats del tercer sector “són més necessàries que mai“. Així ho ha assegurat en una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé, Eva Ferré, membre de La Qperativa, que també ha afirmat que “cooperar és el futur” i que aquesta és la millor fórmula que poden triar les entitats per “subsistir”.

Ferré ha contraposat el model cooperatiu amb els autònoms: “És la pitjor fórmula jurídica que pots escollir perquè t’ho menges tot tu solet i no tens gaire ajuda de ningú”, ha sentenciat. A més, ha explicat que “fer una cooperativa és molt senzill” i que és la “millor opció, si treballes en comunitat”.

Pel que fa als efectes del coronavirus en el tercer sector, Ferré pronostica que “encara trigarem a veure’ls“, alhora que ha lamentat que “s’han trobat una mica soles pel que fa a l’Administració”, de la qual ha dit que “no estava a l’altra banda”, mentre que “la col·laboració ciutadana és el que ha fet una mica de pinya perquè les associacions tendeixen a ajudar-se les unes a les altres”.

Ja estan obertes les subvencions

Tot i que “les subvencions s’han anat liquidant” i les d’aquest any “ja comencen a estar obertes”, Eva Ferré ha advertit que una altra cosa és que “les cooperatives tinguin múscul suficient per subsistir”. En aquest sentit, apunta que “les cooperatives poden créixer moltíssim” en la situació actual perquè “neixen de la necessitat” i sempre “creixen en moments de crisi”.