L’Associació de Veïns de Paraguai-Perú ha estat repartint 150 menús diaris als veïns de la zona que més ho necessiten durant els darrers mesos. Gestionen un dels punts de repartiment del Banc dels Aliments i normalment reparteixen menjar un cop al mes, però un grup de voluntaris s’ha posat mans a la feina per poder fer-ho cada dia davant la situació d’excepcionalitat derivada de la crisi del coronavirus. Ara viuen amb incertesa el fet que aquesta iniciativa s’acabi durant la represa i reclamen a les administracions ajuda per poder continuar-la, com a mínim, fins a finals del mes de setembre.

Els voluntaris fan possible el repartiment

A la plaça de Puigcerdà, al barri de Provençals del Poblenou, hi ha hagut més activitat i també més solidaritat del que és habitual arran de la crisi del coronavirus. L’objectiu ha estat ajudar les famílies de la zona amb dificultats econòmiques. Ha estat possible gràcies a la tasca dels voluntaris de l’Associació de Veïns de Paraguai-Perú, referent de la zona, que ara reclama poder continuar oferint aquest servei durant un temps més.

Menús diaris que s’acaben

Expliquen que cada dia esgoten els 150 menús i que a banda dels usuaris que tenen habitualment també hi ha nous aturats o persones grans. De moment, està previst que finalitzi al mes de juny. Reclamen el suport de les administracions per continuar amb una iniciativa que, consideren, actualment és molt necessària. Volen allargar-la, com a mínim, fins a  finals de setembre. Fa 29 anys que l’Associació de Veïns de Paraguai-Perú, al barri de Provençals del Poblenou, reparteix menjar a través del Banc dels Aliments.