Els paradistes del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni reobriran diumenge amb totes les mesures de seguretat que ha imposat l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona per evitar l’expansió del coronavirus, però també amb la incertesa sobre la viabilitat de l’equipament, segons un comunicat de la Fundació Barcelona Comerç.

“Si no el cuidem, acabarà desapareixent”

Actualment, queden 74 botiguers al Mercat Dominical, una xifra que queda lluny dels 250 paradistes de l’any 2008. La reobertura és un baló d’oxigen per als comerciants. No obstant això, la presidenta del mercat, Fuensanta García, diu: “Si no el cuidem, acabarà desapareixent”, i comenta que les mesures de seguretat imposades per a la reobertura són més dures que les de la resta d’establiments i això n’afectarà la viabilitat. Per evitar-ho, demana mesures al govern municipal i a la resta de grups.

Les mesures de seguretat

Després de tres mesos tancat, l’activitat torna al Mercat amb un nou horari. Obrirà de 8 a 15 h i cada parada tindrà una única entrada i una única sortida que permetrà controlar la capacitat permesa de l’equipament. A més, per reforçar la seguretat, el carrer de Tamarit estarà tallat al trànsit.