El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, adverteix que ara mateix “hi ha quadres de pacients joves greus, ingressats a l’UCI“. Creu que aquest col·lectiu ha de reflexionar sobre els riscos als quals es poden exposar, i sobre “la situació a què poden exposar els seus éssers estimats”, ha afirmat.

Simón ha comparegut davant dels mitjans aquest dijous amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha insistit també en aquest missatge cap a la gent jove. “És molt difícil, en un bar tancat, en una discoteca, portar la mascareta, prendre’t una copa i no relaxar-te”. De fet, l’oci nocturn és, segons el ministre, el principal focus de contagi, juntament amb les reunions familiars i la recollida de la fruita dels temporers.

L’Aragó, la comunitat amb més positius nous

Segons les últimes dades de Sanitat, l’Aragó acapara la xifra més alta dels positius nous de covid-19 de l’estat. Dels 1.129 positius confirmats les últimes hores, 352 estan associats als brots d’Aragó; 225, als de Madrid; 145, al País Basc, i 121, a Catalunya. En total, els brots actius a l’estat espanyol són 483 amb 5.700 casos associats.

Tot i aquestes dades, la Generalitat constata una millora i una estabilització dels contagis a Barcelona i l’àrea metropolitana. Ara mateix, el que més preocupa la conselleria de Salut són els brots d’Amposta, Figueres i Castelldefels.