Darrere la Xarxa de Suport de la Trinitat Nova hi ha mitja dotzena de veïns i veïnes que ofereixen aliments i altres productes essencials a unes cinquanta famílies. Aquests lots els fan a partir de donacions del veïnat i d’excedents de Mercabarna i altres entitats. I si bé altres xarxes tenen problemes per aconseguir producte fresc, aquest és el que predomina en els seus lots. En canvi, fan una crida per aconseguir altres tipus de productes també necessaris, com aliments envasats i productes d’higiene. A més, també demanen un local i més voluntaris.

Més donacions i voluntaris

Gairebé tot el producte que reparteixen prové de Mercabarna, tot i que també han recollit donacions al barri. Tanmateix, saben que no poden demanar cada setmana. “És un barri també molt pobre, no podem escanyar els veïns fent una recollida cada setmana —comenta Adela Mirete, voluntària de la Xarxa Suport de la Trinitat Nova—. Faig una crida, a veure si m’escolta un supermercat, una empresa gran: que necessitem menjar, necessitem bolquers, necessitem llet, necessitem productes de primera necessitat”.

La xarxa també necessita més voluntaris, amb coneixements d’informàtica. “Volem que ens ajudin a gestionar els correus electrònics, a introduir aquestes famílies a la base de dades —demana María Gabriela López, de la Xarxa Suport de la Trinitat Nova—, inclús que ens ajudin amb el tema de la difusió”.

Un local propi al setembre

Els voluntaris treballaran també tot l’agost al local de l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova, l’únic espai que han aconseguit fins ara. Al setembre, però, si comencen les activitats hauran de buscar un emplaçament alternatiu. Des de l’associació de veïns se’ls ha garantit que, com a mínim, podran fer servir una de les sales fins que no trobin un altre espai.