Els sistema de rastrejament per evitar contagis de coronavirus ja disposa de 928 treballadors de perfils diferents. Més de la meitat, 568, són gestors covid que treballen estretament amb els centres d’atenció primària per donar informació i prendre nota dels contactes dels pacients que són sospitosos de ser positius de coronavirus. A banda, en el procés de rastreig també hi participen 240 treballadors de vigilància epidemiològica i 120 més que fan el seguiment telefònic dels casos positius i els seus contactes.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat la importància del bon funcionament del sistema de rastreig durant la visita que ha fet aquest migdia al CAP Roger, a Sants-Badal. “És molt important que les persones tinguin la informació, que sàpiguen què representa que puguin ser positives, quins riscos tenen, com han de procedir i, sobretot, que han d’estar aïllades”, ha explicat la consellera.

La consellera també ha destacat que tot l’equip de rastreig és flexible i escalable, és a dir, que es podrà incrementar en cas que es necessiti i que està preparat per donar servei en qualsevol brot que pugui sorgir arreu del territori.