Les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) i Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de les escoles públiques de Barcelona denuncien la inacció per part de la Generalitat per garantir la seguretat i l’educació presencial el proper mes de setembre, donada la situació de la covid-19.  Tot i que el conseller d’Educació ha assegurat aquesta mateixa setmana que les escoles obriran al setembre si la situació epidemiològica es manté, les famlíes exigeixen respostes clares i concretes com més aviat possible. Ho han fet en un escrit publicat aquest dijous, al qual ha tingut accés betevé.

Per les famílies, la crisi sanitària “ha posat de manifest un cop més la manca de recursos, inversió i infraestructures destinada a l’educació pública”. Per això, juntament amb associacions d’altres poblacions i amb el suport de la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC), reclamen al Departament d’Educació i al Consorci de Barcelona “que es reverteixi l’infrafinançament” i reclamen “solucions o dimissions”.

Al text, protesten per “la manca d’organització i previsió de qüestions de vital importància” com el dret a l’educació i la seguretat de tots els col·lectius implicats. Demanen solucions en sis àmbits: personal, organitzatiu, de neteja, de recursos, d’inclusió i pedagògics. Afirmen que són “qüestions bàsiques d’organització” que han de permetre “un inici de curs presencial, inclusiu i segur”. Creuen que és “inadmissible que a aquestes altures de l’estiu, i amb l’inici de curs a sobre, encara no haguem obtingut respostes clares”.

Les famílies consideren que “des de fa molts mesos” el Departament d’Educació “dona respostes i instruccions totalment insuficients, genèriques, incongruents i impossibles de complir” i lamenten, a més, que “no van acompanyades de dotació pressupostària”. Acusen al departament d’estar “totalment superat per la situació”. “Ja fa massa mesos que la resposta de l’Administració és que s’hi està treballant, però sense proporcionar mesures concretes i que sovint arriben tard”, afirmen.