Després que el TSJC autoritzés aquest dimecres l’obertura de gimnasos, equipaments esportius i cinemes, el Procicat ha emès una nova resolució en què regula l’aforament en aquest tipus d’establiments al 50 %. La flexibilització, de fet, afecta totes les activitats comercials, culturals i lúdiques i, per tant, ja es podran tornar a fer espectacles escènics, musicals o exposicions sempre que es garanteixi que no s’ocupa més de la meitat de l’aforament màxim.

Els cinemes comencen a aixecar la persiana

A Barcelona sales de cinema com els Verdi, els Yelmo, els Cinesa, el Maldà o el Phenomena han fet mans i mànigues per reobrir aquest mateix dijous i d’altres com el Renoir Floridablanca ho faran divendres. Tots esperen que el públic torni a les sales gràcies a estrenes com la darrera cinta de Santiago Segura i que recuperi la confiança en els cinemes perquè, asseguren, són espais completament segurs.

Els gimnasos també han obert

Els gimnasos també han anat per feina i el Centre Esportiu Municipal Piscines Picornell també ha obert les instal·lacions. El centre ha instal·lat un mecanisme per controlar l’aforament i ha ampliat la dotació de neteja. L’ús de la mascareta en les zones comunes és obligatori, i també cal fer reserva per assistir a les activitats dirigides.

El Club Natació Atlètic-Barceloneta admet que el segon tancament els ha fet molt mal però ara tenen la satisfacció, diuen, de poder veure les instal·lacions en ple rendiment. També destaquen que per una vegada tot el sector de l’esport ha fet pinya i ha demostrat la seva força.

Altres mesures

La resolució del Procicat també amplia les limitacions en els actes de culte religiós, que podran tornar a tenir un terç de l’aforament. En les activitats d’hostaleria i restauració, tot i que l’aforament a l’interior dels locals haurà de ser del 50 % i a les terrasses s’haurà de garantir la distància de seguretat, el Procicat recomana prioritzar el servei a domicili i les comandes per emportar-se.

La nova resolució del Procicat manté la prohibició de celebrar reunions i trobades de més de 10 persones, tant en l’àmbit privat com el públic.

Restriccions també per a Castelldefels, Gavà i Sant Feliu de Llobregat

La nova ordre del Procicat ha ampliat el nombre de municipis amb restriccions de l’àrea metropolitana i ara també inclou Castelldefels, Gavà i Sant Feliu de Llobregat.