(ACN) El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, preveu que l’atenció primària rebi un “gran impacte d’activitat assistencial a la tardor perquè “haurà de diagnosticar la covid-19, que es confondrà amb la grip i altres malalties que a l’hivern es manifesten amb més intensitat”. Comella ha assenyalat que volen reforçar els equips d’atenció primària amb “nous perfils”, com per exemple gestors administratius o tècnics auxiliars d’infermeria. Un dels objectius principals és reduir la càrrega administrativa dels sanitaris. El CatSalut vol acordar en les properes setmanes amb el sector aquests reforços per a la primària.

Vacunació de la grip “contundent”

Comella també ha avançat una campanya de vacunació de la grip “contundent” entre el personal sanitari i els cuidadors de les persones més vulnerables per protegir-les al màxim. El director del CatSalut ha assenyalat que la situació a la primària els preocupa especialment per diversos motius, com l’augment de pacients amb malalties típiques de l’hivern, que es preveu que comencin a arribar a partir de la tardor.

També perquè els centres d’atenció primària (CAP) són la primera línia assistencial, que permet que la “tensió als hospitals sigui més o menys suportable”, ha dit, i perquè està costant que els professionals de la primària puguin descansar aquest estiu. Els brots del coronavirus han arribat més d’hora del que es preveien.