(ACN) Des d’aquest dijous ADIF ha posat en funcionament les càmeres per controlar la temperatura corporal als viatgers que agafin l’AVE a l’estació de Sants amb l’objectiu de prevenir possibles casos de covid-19. Els aparells detectaran aquells passatgers amb una temperatura corporal de 37,5 graus o la superin.

Fins a quatre comprovacions

Si és el cas, els responsables d’accés prendran manualment la temperatura a la persona que viatgi en tren i si continua amb 37,5 graus, l’usuari haurà d’esperar 10 minuts més, i tornar a passar per les càmeres. En cas que es mantingui igual o per sobre l’establert, es farà una segona prova amb un termòmetre i es donarà avís a les autoritats sanitàries si encara segueix igual o per sobre els 37,5 graus.

Justificant de compatibilitat amb coronavirus

Per als viatgers que presentin símptomes, ADIF pot entregar un justificant exposant els motius segons els quals no han permès l’entrada al vestíbul i a les andanes per agafar el tren. El justificant és anònim, hi constarà el dia i l’hora del control. En cas que viatgi amb menors o dependents sense símptomes també se’ls impedirà el viatge, excepte si la persona que els té al seu càrrec ho autoritza igualment.

Les càmeres detecten l’absència de mascareta

Les càmeres, que han estat en període de proves uns dies, també detecten les persones que no porten mascareta o la porten mal posada. Si es neguen a posar-se-la, els vigilants podran denegar l’accés a aquests viatgers.

Renfe té previst tornar l’import dels bitllets si es demostra que un client no ha pogut viatjar perquè ha presentat símptomes compatibles amb el coronavirus. Aquests aparells s’han instal·lat de moment a Sants i l’estació madrilenya de Puerta de Atocha i s’estudiarà en altres estacions d’alta velocitat entre la capital catalana i l’espanyola.