(ACN) La pressió policial va dificultar aquest dimarts a la nit fer “botellón” en platges i places de Barcelona, hores després que el govern anunciés la prohibició a tot Catalunya amb sancions d’entre 3.000 i 15.000 euros. Els dies anteriors ja hi havia una alta presència d’agents de la Guàrdia Urbana a la platja de Barcelona, però aquesta matinada algunes persones han explicat a l’ACN que la pressió ha estat més alta.

A la platja de la Barceloneta, entre les 22 i les 23 h moltes famílies i grups d’amics havien marxat per iniciativa pròpia. A mitjanit una línia policial de 10 agents van fer marxar els que quedaven, que eren desenes de grups que feien “botellón”, i després van passar els tractors de la neteja. A la plaça de la Universitat i al davant del MACBA algunes patrulles també van fer marxar grups de joves que volien beure o patinar abans de la mitjanit.

grup de joves fent botellon a la platja

67 persones denunciades en una nit

La presencia policial d’aquesta primera nit ha desallotjat de forma pacífica els grups de persones que es reunien per fer les botellades en la majoria de casos. Ara bé, segons s’ha explicat a la Junta Local de Seguretat de Barcelona que s’ha celebrat aquest dimecres la migdia, també s’han interposat algunes denuncies. En total s’han imposat 67 denúncies: 48 per consum alcohol i 19 per no portar mascareta.