manifestants vaga educació
Foto: María Belmez (ACN)

La primera reunió es tanca sense grans avanços, si bé ambdues parts s’han emplaçat a continuar negociant el dia 24, quan els representants del Departament d’Educació s’han compromès a presentar una proposta per escrit .

La trobada s’ha celebrat al Departament de Treball, que ha intervingut en el conflicte laboral a través de la Direcció general de Relacions Laborals. A aquesta primera reunió negociadora no hi ha assistit el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, mentre que sí que hi han assistit els membres del comitè de vaga, en el qual estan representats els set sindicats que han convocat les vagues de docents.

De moment, es mantenen les aturades previstes per als propers dies 29 i 30 d’aquest mes.

Aquesta és la primera reunió negociadora entre totes dues parts després de les tres jornades de vaga de la comunitat educativa durant la setmana passada. De moment, els sindicats mantenen les aturades previstes per al proper 29 i 30 de març. Fins ara, els sindicats consideren “insuficients” els gestos del Departament d’Educació, com la possibilitat que les escoles que ho demanin puguin ajornar l’aplicació del nou currículum el curs vinent, o que hagin reculat en el nou sistema d’avaluació.

L’avançament del curs escolar es manté

On fins ara no ha cedit Educació és en la decisió d’avançar el curs escolar al 5 de setembre. El Departament ja ha començat a informar algunes direccions de centres educatius que els docents hauran d’anar a treballar de forma presencial els 5 primers dies de juliol, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat Educació. Fins ara, els professorat utilitzava aquest mes per fer cursos de formació o per tancar el curs anterior, sense que fos imprescindible la presència a l’escola.

El departament també ha començat a explicar la nova disposició als plenaris que celebra amb les direccions dels centres. Un plantejament que, asseguren, ja van presentar a la darrera mesa a la qual no van assistir els sindicats. La conselleria manté la fermesa, tot i haver rebut el revés del Consell Escolar de Catalunya, que aquest dilluns ha demanat que l’avançament s’ajorni un any.

El dictamen d’aquest òrgan, on hi és representada tota la comunitat educativa, és necessari per tirar endavant la reforma, però no és vinculant.