sindicats dies vaga educacio

Diversos sindicats han convocat una nova vaga el 23 de març d’ensenyament a Catalunya. La COS, la Intersindical-CSC, el SEPC i USTEC-STEs criden a mobilitzar-se contra la sentència del 25 % en castellà i “en defensa d’una educació pública i íntegrament en català“. La protesta es convoca a tots els nivells educatius, des d’infantil fins a la universitat.

El sindicat USTEC-STEs no va convocar inicialment la vaga d’estudiants i professors, però després s’hi ha sumat. “El 23-M buidem les aules per omplir els carrers i dir que la pública és en català”, afirma l’entitat. De fet, s’ha fet una manifestació per la vaga del 23 de març a Barcelona.

Vaga el 23 de març contra la “repressió” del català

Els sindicats convocants de la vaga d’educació diuen que la sentència del TSJC demostra un cop més que “l’Estat espanyol disposa de tota la maquinària jurídica hereva del franquisme i d’un marc legal fet a mida per reprimir la nostra llengua fins a aconseguir-ne la seva gradual desaparició “. Consideren que la Generalitat de Catalunya s’ha mostrat “incapaç de defensar l’escola catalana”.

A més, demanen al govern català “destinar-hi els recursos necessaris per assegurar l’aprenentatge i la integració de tots els alumnes en un marc de cohesió i igualtat“.

Crítiques dels professors al calendari 2022-2023

La COS, la Intersindical-CSC, el SEPC i USTEC-STEs també critiquen que el nou calendari escolar 2022-2023 s’hagi tirat endavant sense haver negociat amb els representants dels treballadors. Creuen que aquesta i altres mesures, com el nou currículum, han estat “decidides de manera unilateral“.

També critiquen la situació d’incertesa que viuen els interins i les retallades en el sector educatiu. Per això, a banda de la vaga del 23 de març, durant tot el mes s’han convocat fins a cinc dies de vaga. A més, els estudiants universitaris han convocat una altra vaga el 24 de març.