El sindicat USTEC-STEs ha valorat com a “insuficients” les passes enrere del Departament d’Educació. Aquest dimecres el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va anunciar que els centres que ho demanin podran no fer canvis en el currículum escolar el curs vinent i aquest divendres ha reculat en un dels punts controvertits del nou currículum: el sistema de qualificacions que preveia canviar la nomenclatura dels alumnes que suspenien. Es volia avaluar-los amb un “en procés d’assoliment” (EPA) però finalment, es mantindrà el “no assolit” actual.

La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha dit que aquests primers moviments per part del departament són fruit de les jornades de vaga però recorda que tenen moltes més demandes sobre la taula. Reclamen al conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, que es reuneixi amb el comitè de vaga. En aquest sentit, Segura ha agraït a la CUP que s’hagi ofert per fer de mediadora entre Educació i sindicats.

“No som immobilistes, som dialogants”

El portaveu de la UGT, Jesús Martín, ha titllat l’anunci d’aquest divendres “d’oportunista” i també ha reclamat una reunió amb el conseller per acostar posicions. Ha assegurat que no rebutgen fer canvis en el currículum sempre que es facin des del consens de tota la comunitat educativa: “No som immobilistes, som dialogants”. “Un canvi tan important s’ha de fer sense pressa i amb rigor, no es pot imposar”, ha demanat.