La manifestació a Barcelona contra l’augment de preu de l’energia ha reunit tres mil persones, segons les entitats convocants, i un miler, segons la Guàrdia Urbana. Sota el lema “Frenem els preus. Evitem la pobresa”, la protesta organitzada pels sindicats CCOO i UGT, la confederació veïnal CONFAVC i les organitzacions d’autònoms CTAC i Uatae, ha recorregut la via Laietana. La marxa ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume, on s’ha llegit un manifest.

Què demanen a les administracions?

Amb aquesta manifestació, els convocants exigeixen al Govern d’Espanya i a la Unió Europea que actuïn per contenir l’escalada disparada de preus, per protegir els llocs de treball i per frenar el deteriorament de les condicions de vida. Prioritàriament, que es canviï el sistema de fixació dels preus

També demanen destinar els Fons Europeus a impulsar la transició cap a les energies renovables, afavorint projectes industrials sostenibles, i creant ocupació de qualitat a Catalunya.

manifestació preu energia

Dia de manifestacions a Barcelona

La protesta contra el preu de l’energia no ha estat l’única manifestació d’aquest 23 de març a Barcelona. Al matí, els transportistes han tallat la ronda del Litoral en els dos sentits de la marxa. Els taxistes també s’han sumat a la protesta amb una marxa lenta de taxis a Barcelona. Els conductors de taxis, que han creuat la ciutat per la Gran Via i el passeig de Sant Joan, han amenaçat amb una acampada a la Gran Via i col·lapsar Barcelona si no reben ajudes directes.

En paral·lel a les protestes per l’increment de preus de l’energia i de les matèries primeres, els principals sindicats educatius han convocat una vaga el 23 de març a l’ensenyament contra la sentència del TSJC que obliga a garantir un 25 % de les classes en castellà i contra el nou calendari escolar per al 2022-23.