Grups de piquets informatius dificulten l’accés de camions al port de Barcelona aquest dimarts al matí per la vaga de transportistes, en protesta pel preu del carburant. Els concentrats aturen els vehicles que volen accedir a les instal·lacions portuàries i els expliquen les raons de la vaga per dissuadir-los de continuar el viatge. La majoria giren cua i intenten accedir al port per altres entrades, tot i que en alguns moments també s’han viscut tensions entre alguns transportistes i els vaguistes.

Els únics camions als quals no posen traves per continuar el viatge són els que transporten productes peribles, és a dir, producte fresc com carn o verdura, que es podrien fer malbé. En aquest cas, els deixen passar però intenten convèncer-los que no reomplin el remolc i que, un cop descarregat, surtin del port amb el camió buit.

Novè dia de vaga de transportistes

El focus de les protestes s’ha traslladat al port de Barcelona el novè dia de vaga de transportistes, i els concentrats en aquest punt alerten que continuaran fent-ho en els propers dies de manera indefinida. El Port està en contacte amb els cossos de seguretat per “garantir que es pugui treballar a les terminals i per assegurar la cadena de subministrament”.

Aquest dilluns la protesta va centrar-se a les rondes, amb una marxa lenta de camioners, una mobilització semblant a la que van fer divendres, que, en aquest cas, va acabar a Mercabarna.

El sector alimentari, un dels més ressentits

El sector alimentari és un dels que més se n’ha ressentit: la patronal làctia para l’activitat i el mercat majorista de Barcelona, Mercabarna, va alertar de la manca de producte fresc.