Planta de Danone a Parets del Vallès. Foto: ACN

(ACN) Danone adverteix d’una ruptura d’estoc “imminent” a tot Espanya, a conseqüència de les incidències provocades per la vaga de transportistes iniciades fa nou dies per protestar contra l’elevat preu dels carburants. En cas de no assolir-se una solució de forma immediata a l’aturada, d’aquí a 24 hores l’empresa es veurà obligada a interrompre de forma temporal l’activitat a les quatre plantes de productes lactis com la de Parets del Vallès i, a les tres d’aigua mineral natural que produeixen varietats com la Font Vella, segons ha detallat en un comunicat.

Reclamen que s’accelerin les negociacions

La multinacional reclama que les negociacions s’accelerin i s’arribi a una entesa “en el mínim termini temps possible” per “poder reprendre l’activitat com més aviat millor”. Danone detalla que es veu obligada a “prendre la dràstica decisió d’interrompre el procés de recollida de llet” i, com a conseqüència, també del procés de producció a les seves fàbriques i del trasllat de producte acabat a les cadenes de distribució.

Segons l’empresa francesa, això provocarà la interrupció de subministrament tant d’aigua mineral natural com de productes lactis a l’estat. Fins ara, Danone ha intentat mantenir tota l’activitat dins la normalitat “malgrat les dificultats provocades per un context difícil i molt tensat”.

Afectacions en l’aprovisionament de matèries

No obstant això, la situació “d’inestabilitat i l’agreujament de les aturades ja estan començant a afectar l’aprovisionament de matèries primeres essencials per als seus productes com a llet sencera o nata”, relata Danone. En aquest sentit, l’empresa mostra “el seu profund malestar per aquesta situació i per les greus conseqüències de força major que estan provocant no només entre tots els agents i col·lectius implicats, sinó a la societat en conjunt”.