vaga ensenyament

Aquest dijous els sindicats i representants del Departament d’Educació s’han reunit en una segona trobada que ha acabat sense acord. Per tant, malgrat els esforços la convocatòria de vaga es manté per als propers dies 29 i 30 de març de la setmana vinent. Ambdues parts es tornaran a reunir aquest divendres per mirar d’acostar posicions.

La trobada s’ha celebrat al Departament de Treball i hi han assistit els membres del comitè de vaga, en el qual estan representats els set sindicats que han convocat les aturades de docents.

“No ens aixecarem de la taula fins que hi hagi un acord”

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, no ha estat present a la trobada amb els sindicats, però ha assegurat que segueix “de molt a prop” les converses. Cambray ha defensat la negociació que el departament està mantenint amb la comunitat educativa i ha assegurat que la conselleria no s’aixecarà de la taula fins que hi hagi un acord, “un acord històric”, ha dit.

Volem aquest acord, refent tot els ponts que calgui, amb les mesures que tenen un impacte en l’alumnat i donant resposta a les reivindicacions dels mestres
Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d’Educació

Segona reunió després de quatre jornades d’aturades

La trobada arriba després de quatre jornades de vaga de la comunitat educativa, tres durant la setmana passada i una quarta aquest dimecres contra la sentència que obliga a impartir el 25 % de les classes en castellà. A banda, aquest dijous els universitaris protesten contra les reformes educatives.

Aquesta és la segona reunió negociadora entre totes dues parts. La primera es va produir fa tot just dos dies, aquest dimarts, i també va finalitzar sense acord. Fins ara, els sindicats han considerat “insuficients” els gestos d’Educació, com la possibilitat que les escoles que ho demanin puguin ajornar l’aplicació del currículum nou el curs vinent o que hagin reculat en el sistema d’avaluació nou.

L’avançament del curs escolar es manté

On fins ara no ha cedit Educació és en la decisió d’avançar el curs escolar al 5 de setembre, tot i que el Consell Escolar de Catalunya ha demanat posposar-ne un any l’aplicació.

De fet, el departament ja ha començat a informar algunes direccions de centres educatius que els docents hauran d’anar a treballar de forma presencial els cinc primers dies de juliol. Fins ara, els professorat utilitzava aquest mes per fer cursos de formació o per tancar el curs anterior, sense que fos imprescindible la presència a l’escola.