La iniciativa del bicibús a Barcelona continua estenent-se. De moment, hi ha vuit línies per anar a l’escola cada divendres en bicicleta. L’última que s’hi ha afegit de forma regular és la ruta de les Corts, que estava en fase de proves al març. També hi ha el recorregut de Sarrià – Sant Gervasi, amb vuit centres participants, i la línia de Ciutat Vella, que uneix la Rambla i l’Arc de Triomf. El bicibús de l’Eixample va convertir en viral aquest moviment i ara també compta amb una línia a la Sagrada Família. A Sant Andreu, el bicibús 30 Passos es fa cada 15 dies.

L’objectiu del bicibús és reclamar canvis de mobilitat a Barcelona perquè moure’s de manera sostenible sigui més fàcil i segur. En aquest mapa pots consultar el recorregut de cada bicibús i les escoles de Barcelona per on passa cada línia. Com si es tractés d’un autobús invisible, el bicibús està format per famílies amb infants que van cap a l’escola amb bicicleta, patinet, patins o a peu. Tot i que l’experiència va néixer a Vic, el bicibús s’ha desplegat ràpidament a Barcelona i ha arribat a San Francisco.

Bicibús a la meitat dels 10 districtes

Actualment, cinc dels 10 districtes tenen una línia de bicibús: l’Eixample, Ciutat Vella, Sant Andreu, Sarrià – Sant Gervasi i les Corts. El març ha estat un mes d’estrenes. La ruta a Sarrià – Sant Gervasi ja existia amb tres branques però des del 4 de març es va reformular amb una ampliació d’escoles participants i de recorregut, per la via Augusta i Gran de Sarrià. Aquest és el primer bicibús que va sorgir a Barcelona. La línia de Ciutat Vella també va engegar al març.

A l’Eixample i a causa de la seva extensió, hi ha quatre línies: una que recorre l’avinguda Diagonal, entre Verdaguer i Glòries; el bicibús de Sant Antoni; el de Letamendi i, el més recent, el de la Sagrada Família, que passa pel carrer de Provença. A Sant Andreu, el bicibús 30 Passos uneix escoles com Turó Blau, El Sagrer, Congrés-Indians i 30 Passos.

El bicibús de les Corts va ser una ruta en proves al març però actualment ja és un itinerari regular i defintiu. Es tracta de l’únic bicibús que es fa el dijous perquè la resta estan programats divendres. A finals d’abril podria ampliar el recorregut fins al barri de Sant Ramon.

Més de 35 escoles de Barcelona interessades

Aquestes línies s’han posat en marxa gràcies a les associacions de famílies de cada escola i amb el suport d’associacions com Canvis en Cadena o Eixample Respira. Segons els promotors del moviment del bicibús, hi ha més de 35 escoles interessades a implantar-ne un des de principis d’any.