Un motorista de 44 anys va morir divendres després d’un accident de trànsit a la ronda del Mig, al districte de Sants-Montjuïc. La víctima va morir com a conseqüència de les ferides del sinistre. Es tracta del segon motorista mort a la ciutat en menys de 24 hores, després que un altre perdés la vida la nit de dijous a Ciutat Meridiana.

L’accident va passar a les 11.30 h del mateix divendres i al motorista el van portar a l’Hospital Clínic, on finalment va morir. La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana s’ha fet càrrec de la investigació de l’accident.

És la quarta víctima mortal oficial d’aquest 2023

Es tracta de la quarta víctima mortal de trànsit del 2023 a Barcelona, segons el registre oficial de l’Ajuntament. La primera va ser un vianant que va morir atropellat per un camió al carrer de Verdi el 2 de gener i la segona, el conductor d’un patinet que va tenir un accident amb un autocar a l’Eixample. La tercera va ser aquest mateix dijous, a Nou Barris.

Ara bé, fora d’aquest recompte oficial, cal tenir present que hi pot haver altres morts arran d’accidents de trànsit que al final no entren en el registre. Això és perquè si la víctima perd la vida quan ja han passat més de 24 hores del sinistre, ja no compta a les estadístiques com a accident mortal, sinó com a accident greu. És el cas, per exemple, del motorista que va morir a l’hospital quatre dies després de tenir un accident amb un vehicle.

També fa poc, però aquest cop fora del terme municipal de Barcelona, un altre motorista va perdre la vida en un accident a la ronda del Litoral, a l’altura de Sant Adrià.

Pel que fa al 2022, l’any va tancar amb 23 víctimes mortals16 anaven en motocinc, caminant, i dues circulaven en cotxe.