Jornada festiva aquest dissabte a l’Eixample. Viu la Superilla tanca les Jornades Internacionals Superilla Barcelona amb una celebració que convida la ciutadania a explorar la transformació de l’espai en eixos verds, tot i que encara es troba en obres. Encara falta vegetació i s’hi poden veure alguns parterres sense enjardinar. Al llarg de tot el dia hi ha tallers, jocs infantils i propostes d’animació i musicals.

La festa s’organitza coincidint amb la recta final de les obres de la superilla de l’Eixample i la celebració es divideix en dos espais: al carrer de Rocafort entre els carrers d’Aragó i Diputació, i al carrer de Consell de Cent, entre el carrer d’Enric Granados i la rambla de Catalunya.

Al carrer de Rocafort s’han fet, fins a les 19 h, espais expositius, jocs i un punt d’intercanvi de llibres. Paral·lelament, també s’han programat activitats familiars i de màgia, i una fi de festa amb un concert familiar: ‘Cançons ‘xixaraxeres’, de Tagerband.

Al carrer del Consell de Cent s’ha dissenyat una jornada amb activitats infantils, com ara una ludoteca amb pintacares, tallers infantils i de màgia, i una zona per a nadons. També hi ha espais expositius, un punt d’intercanvi de llibres i taules de pícnic. Als voltants del carrer del Consell de Cent amb el de Viladomat també s’instal·larà l’habitual mercat de pagès de Germanetes, que també s’afegeix a la celebració amb diverses activitats.

Quan estarà prohibit inaugurar obres a Barcelona per les eleccions municipals del 2023?
Visites d’obres o festes ciutadanes en l’esprint final del mandat

Disparitat d’opinions entre els veïns

Alguns veïns de l’Eixample s’han apropat expressament per veure de prop la inauguració de la superilla. La majoria que no utilitzen el cotxe com a mitjà de transport habitual, estan a favor d’aquest canvi. És el cas del Jordi Vendrell, qui habitualment es mou amb la moto: “És una forma d’acostumar a la gent que deixi el cotxe a casa. La ciutat és més habitable i social”, assegura.

En la mateixa línia, altres veïns han dit que “dona gust passejar per aquí”. Una usuària del patinet ha dit que li agrada molt, però s’ha sorprès en veure la manca de vegetació: “M’esperava més verd”, admet.

Altres, en canvi, creuen que la superilla tindrà efectes perjudicials: “Aquesta persecució al trànsit rodat no crec que sigui positiva per a la ciutat”, diu un veí que ha treballat durant molts anys en un local del carrer. Creu que la supressió de carrils de circulació està promovent “una ciutat amb un enfocament turístic brutal”.

Un altre veí creu que la superilla pot transformar el carrer del Consell de Cent en una via més sorollosa per la concentració de gent al carrer i a les terrasses: “Em preocupa molt que això no es transformi en un Enrinc Granados”. A més, creu que tot i que els veïns que viuen en aquest punt poden veure’s beneficiats de reduir el trànsit, pagaran el preu els dels carrers del costat. “Perjudiques a la gent que viu als carrers del voltant, perquè per aquí passaran menys cotxes, però als del voltant els hi enviarem tots els cotxes cap allà”, reconeix.