(ACN) L’Hospital Clínic preveu reactivar el 40 % del sistema principal informàtic dels laboratoris dilluns vinent, després del ciberatac que la institució sanitària va patir el diumenge 5 de març.

Fins ara, els laboratoris han treballat de manera manual. S’espera que durant la setmana es pugui arribar al cent per cent del funcionament informàtic.

La majoria d’activitats estan normalitzades però en queden algunes en procés

Durant aquests dies s’ha avisat els pacients que no s’han pogut atendre i s’hi anirà contactant per reprogramar les extraccions que tenien previstes, segons informa l’hospital. La majoria d’activitats sanitàries ja estan normalitzades però en queden algunes en procés, com el gestor de cues de les sales d’espera i la recepta electrònica, que s’engegaran durant la setmana vinent.

A banda, l’hospital afirma que el sistema de volant de cites electròniques amb els pacients també començarà a funcionar com era habitual. S’hi afegirà un missatge que indica: “L’Hospital Clínic en cap cas us sol·licitarà per correu electrònic informació de les vostres claus d’accés”.