Un motorista va morir el 30 de gener a l’Hospital de Sant Pau quatre dies després de patir un accident amb un cotxe sense logotip de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Tal com ha pogut saber betevé, el sinistre va produir-se passades les cinc de la matinada del 26 de gener, quan el vehicle policial i la moto van xocar a la travessera de Dalt amb el carrer de Verdi, al districte de Gràcia.

El motorista va patir lesions molt greus i els sanitaris van intentar salvar-li la vida, però quatre dies després va acabar morint.

Aquesta víctima mortal no compta al registre oficial

Si bé el motorista va ingressar a l’hospital a causa de l’accident de trànsit i va morir per les lesions derivades del sinistre, aquesta víctima mortal no consta en el registre oficial. El motiu és el següent: va morir quatre dies després dels fets. Segons apunten fonts de l’Ajuntament a betevé, si una persona ferida mor a l’instant o durant les 24 hores posteriors a l’accident, consta com a víctima mortal per accident de trànsit. Si queda hospitalitzada més de 48 hores, consta com a ferit greu i si més endavant acaba perdent la vida segueix constant com a ferit greu als registres oficials.

Aquestes mateixes fonts municipals afegeixen que aquest criteri l’estableix la Direcció General de Trànsit (DGT) i que tant les policies locals com les autonòmiques el segueixen. Com que en aquest cas van passar 96 hores, no se l’inclou en la llista de víctimes mortals a Barcelona.

En qualsevol cas, d’acord amb les mateixes fonts, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha estat en contacte amb la família de la víctima des del primer moment. També expliquen que la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat del cos encara està elaborant l’atestat dels fets.

Morts en accidents de trànsit el 2023

Fins ara, el registre oficial d’accidentalitat de l’Ajuntament de Barcelona comptabilitza dues víctimes mortals de trànsit el 2023 a Barcelona. La primera també va ser un vianant que va morir atropellat per un camió al carrer de Verdi el 2 de gener. La segona, el conductor d’un patinet que l’11 de gener va tenir un accident amb un autocar a l’Eixample.  

Tenint en compte aquest motorista mort a Verdi amb la travessera de Dalt i malgrat no constar en el registre oficial municipal, serien com a mínim tres les persones mortes a causa d’accidents de trànsit a la ciutat.