L’endemà que es fes públic que un jutjat de Barcelona investiga l’alcaldessa Ada Colau i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, per la superilla de l’Eixample, Sanz ha estat contundent en declaracions a betevé: “Més enllà que algú pugui posar en qüestió la superilla, ha vingut per quedar-se perquè ja és una realitat i la gent ja la pot gaudir”.

La número tres de Colau a les eleccions municipals 2023 assegura que han rebut la notícia “amb absoluta normalitat” i amb la confiança que s’acabi arxivant, “de la mateixa manera que ja ho ha arxivat la fiscalia“. Tot i això, Janet Sanz ha detallat que estan preparant tota la informació per lliurar-la a la jutgessa que porta el cas.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme defensa que el model de les superilles “està recorrent tot Europa” i forma part “del nou sentit comú que la gent demana”. Prova d’això, assegura Sanz, és la festa d’inauguració avançada de la superilla de l’Eixample que es fa aquest dissabte: “La gent és feliç perquè necessita espais on poder respirar i estar-se”.

La querella, presentada per l’arquitecte en cap de l’època Maragall

L’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona a l’època de Pasqual Maragall, Josep Antoni Acebillo, és qui va presentar la querella contra Colau i Sanz per un delicte urbanístic i un de malversació. La querella també està signada pels advocats Francesc Jufresa i Ferran Grasas. Això, pocs dies després que la fiscalia arxivés les denúncies dels mateixos querellants i la plataforma Salvem Barcelona.