(ACN/redacció) Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous un home en relació amb la mort, el 19 de novembre del 2021, de Valentín Moreno, qui va ser condemnat l’any 2000 a vuit anys de presó en un centre de menors per un crim a la Vila Olímpica, segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat a l’ACN fonts del cos policial. El detingut ha ingressat a presó preventiva.

Valentí Moreno, condemnat pel crim de la Vila Olímpica

Moreno va morir a l’hospital de Can Ruti després d’haver rebut dos trets al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Tenia aleshores 39 anys i els Mossos van qualificar el fet d’homicidi. Segons ‘El Periódico’, els investigadors no donen el cas per tancat, perquè consideren que hi ha més implicats en un crim que va ser encarregat per rivals de l’entorn del narcotràfic que freqüentava la víctima.

Valentín Moreno va ser condemnat a vuit anys de presó després d’haver mort un home l’1 d’abril de l’any 2000 a la Vila Olímpica de Barcelona. La víctima era Carlos Javier Robledo, de 22 anys, qui va ser apallissat per un grup de 15 joves, entre ells Valentí Moreno, quan tornava a casa després de passar la nit de festa amb dos amics en un local de la Vila Olímpica. El van colpejar a puntades de peu fins a deixar-lo estès a terra i finalment va morir a l’Hospital del Mar. Els fets van desencadenar les protestes dels veïns del barri contra la violència indiscriminada.

No va ser l’única condemna de Valentín Moreno. També va ser un dels jugadors de l’equip de futbol Bada Bing jutjats i condemnats per agressions físiques i verbals al camp i als vestidors contra jugadors del Rosario Central.