Ha mort Daniel Jordà Jordà, forner i fundador del Forn Trinitat, un emblemàtic establiment de la Trinitat Vella situat al número 14 de la plaça de la Trinitat. Va néixer a la Trinitat Vella i hi va viure tota la vida. Una vida dedicada a les seves dues grans passions: la fleca i el barri. Gran coneixedor del pa artesà, va ser fill de forner i el seu llegat continua amb el seu fill, que té un altre forn.

El Forn Trinitat és una fleca tradicional que es va fundar el 1927. Entre els seus productes en destaca el pa multicereals, el de coca, el pa d’Andalusia i el pa de màquina. Des de primera hora del matí, ven els seus productes als veïns del barri, restaurants, pastisseries i botigues de queviures. El 2008 va ser guardonada com la millor botiga de Barcelona. Actualment té una secció de pastisseria, on elaboren torrons, mones i altres dolços. A més, té un segon local al carrer de Bartrina.

Jordà va ser tot un observador de l’evolució i la transformació de la Trinitat Vella des d’una vida familiar al voltant de la plaça de la Trinitat. És per això que era un dels grans coneixedors de les històries i els secrets del barri que el va portar a ser un dels activistes més reconeguts del districte.

Una família de forners

Daniel Jordà era fill i pare de forners. El seu fill Daniel és llicenciat en Belles Arts i l’autor de Panes Creativos, un local avantguardista situat a la plaça de Garrigó. Va rebre el premi al Comerç Innovador 2019 pels seus productes alineats amb els nous corrents gastronòmics.

Ada Colau se suma a les condolències

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha sumat a les mostres de condol pel traspàs de Jordà. “El meu condol a família i veïns”, ha dit l’alcaldessa amb un breu missatge a través del seu canal de Telegram, on ha compartit aquesta notícia.