Continuen els interrogants sobre com serà Setmana Santa i quines mesures s’aplicaran a Catalunya. En una entrevista a TV3, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha explicat que aquesta qüestió s’està debatent aquestes dies en el marc del Procicat, però no n’ha avançat els detalls. “Seria desitjable que poguéssim tenir més espai, però encara queda un mes”, ha assegurat.

Comella és conscient del cansament de la població després de tants mesos de pandèmia, però també fa una crida a la prudència. En aquest sentit, creu que es poden buscar alternatives, com ja es va fer durant Nadal, per “fer celebracions o compartir temps amb persones amb qui habitualment ens relacionem”. Es tracta, segons ha dit, de descansar i carregar piles, però tenint “molta consciència que és un període que té més risc”.

Comellas també alerta que les noves soques de la malaltia tenen un comportament “més explosiu” i que això comporta que s’hagin de prendre decisions “a més curt termini”.

Es podrà sortir de la comarca?

Sobre si s’aixecarà el confinament comarcal durant Setmana Santa, Comella ha estat prudent. “En tenim tots moltes ganes”, reconeix. Tot i això, creu que cal esperar al que diguin les dades en aquell moment, “ja sigui de més obertura o més tancament”. Justament aquest dimarts a la tarda es reuneix el Consell Interterritorial de Salut per ratificar, entre altres qüestions, el tancament perimetral de les comunitats autònomes durant les vacances de Setmana Santa.