Cotxes a l'autopista AP-7 Baix Penedès sentit Barcelona

(ACN) El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat aquest divendres que el tipus de confinament que estarà vigent per Setmana Santa, al marge del tancament perimetral de Catalunya, s’anunciarà “una mica abans” perquè “la gent es pugui programar”. De moment, ha reiterat que és un tema que encara no s’ha començat a estudiar al Procicat, ja que es vol observar com evoluciona la pandèmia pel coronavirus en les pròximes setmanes.

Sàmper ha destacat que ara per ara estan aplicant “mesures quirúrgiques” que tenen una setmana de durada i que l’objectiu és anar donant la informació sobre com quedarà el confinament de cara a la Setmana Santa en funció del resultat de les mesures que entren en vigor a partir de dilluns. “La voldrem donar, no dos dies abans, sinó una mica abans“, ha insistit el conseller, que ha recordat que el tancament perimetral de Catalunya continuarà vigent per aquelles dates.

Tot plegat ho ha detallat des de Puigcerdà, on ha visitat les noves dependències de la policia local i ha dit que espera que aquest cos sigui en un futur el primer de caire paritari de Catalunya. Ha recordat que les dones representen el 21 % del total d’efectius dels Mossos d’Esquadra.