Catalunya obre la vacunació per a la franja de 30 a 34 anys. Segons ha anunciat el Departament de Salut en una roda de premsa, totes les persones nascudes entre el 1987 i 1991 podran demanar cita per a la vacuna de la covid a partir del 28 de juny. Les persones convocades podran demanar dia i hora mitjançant el web, tot i que també rebran un missatge de text al mòbil. Salut obrirà aquesta franja, després d’haver iniciat la vacunació a les persones d’entre 35 i 39 anys.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha admès que s’estan superposant grups d’edat però ha ressaltat que “estem obrint més franges per aprofitar al màxim la capacitat vacunadora que tenim”. També ha explicat que la voluntat és apropar-se a les edats més joves perquè és on perceben un creixement de la incidència del virus més destacat.

Noves franges a l’inici de l’estiu

La campanya de vacunació d’aquesta franja d’edat arriba en l’inici de l’estiu i les vacances per a moltes persones. Salut demana que la ciutadania es vacuni al lloc de residència habitual i que demori la cita fins a la tornada si, per dates, està de vacances. Els responsables del departament afirmen que d’aquesta manera es facilita el funcionament “d’una campanya logísticament complicadíssima”.