segona dosi astrazeneca

El Departament de Salut ha tornat a escurçar el temps d’espera entre les dues dosis de la vacuna d’AstraZeneca, que actualment s’administrava a les persones de 60 a 69 anys. A partir d’ara, la segona dosi es posarà a les vuit setmanes d’haver rebut la primera. D’aquesta manera es retalla en dues setmanes el temps d’espera, que actulament era de 10 setmanes.

L’objectiu, protegir de la variant delta

L’objectiu de Salut és tenir el màxim nombre de persones amb la pauta de vacunació completa, especialment amb l’increment de la variant delta. En aquest cas, a més, l’administració de la segona dosi protegirà abans un col·lectiu, les persones de 60 a 69 anys, amb un percentatge més elevat d’hospitalitzacions i d’ingressos als llits de crítics.

Aquesta és la segona vegada que Salut escurça el termini entre les dues dosis d’AstraZeneca. Al principi de la campanya de vacunació calia esperar 12 setmanes entre la primera i la segona dosi. A mitjans de juny, però, ja va retallar aquest termini a les 10 setmanes, i ara ho torna fer i ho estableix en vuit setmanes.

Els entrebancs de la vacunació amb AstraZeneca

La vacunació amb AstraZeneca ha patit nombrosos entrebancs en aquests últims mesos. Sanitat i les autonomies van acordar aturar l’administració d’aquest vaccí arran dels vasos de trombosi que van aparèixer. La vacunació no es va reprendre fins gairebé un mes i mig després, quan Sanitat va donar l’opció de poder rebre la segona dosi del mateix vaccí o de Pfizer. Una decisió molt criticada pels experts.