Catalunya retornarà aquest divendres al confinament comarcal, després que així ho hagi decidit el Procicat. La mesura, de moment, estarà vigent fins al 19 d’abril, abans de Sant Jordi.

La consellera de Salut, Alba Vergés ha dit que “cal actuar més intensament per frenar la situació”. Segons Josep Maria Argimon, el “problema principal és el creixement intens del nombre de persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives”. Ha afirmat que “toca fer un pas enrere”. Des de Protecció Civil han apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans. Sergio Delgado ha recordat que “el virus a casa nostra l’entrem nosaltres”.

L’Ajuntament de Barcelona ja s’hi ha manifestat en contra, i ha tornat a demanar que s’estableixi, en tot cas, un confinament metropolità, com ja havia defensat en ocasions anteriors. La consellera Vergés ha dit que la petició “té tota la lògica”, però que de moment, el confinament a Barcelona també serà comarcal.

Divisió pel confinament metropolità

Segons ha pogut saber betevé, Protecció Civil de Barcelona s’ha mostrat favorable a aplicar un confinament metropolità, per la densitat de població i argumentant una fatiga pandèmica de la ciutadania. La conselleria de Salut també comparteix aquest argument. En canvi, el departament d’Interior aposta per aplicar el confinament comarcal a tot el territori.

Aquests passos enrere arriben després que aquesta Setmana Santa s’hagin relaxat algunes de les mesures, que estaran en vigor fins aquest divendres, 9 d’abril. El fet, però, és que Salut fa dies que alerta d’un empitjorament de les dades epidemiològiques, especialment pel que fa a l’increment dels pacients ingressats a les UCI.

Bars i restaurants, sense canvis

Tot i que en un prinicipi tot semblava que les noves restriccions també afectarien bars i restaurants, finalment no ha estat així. Els locals de restauració podran continuar oberts de forma ininterrompuda fins a les 17h, cada dia de la setmana. Tampoc no hi haurà canvis en els horaris actuals de sector del comerç ni en la resta de mesures que estaven fins ara establertes.

Es reactiven els controls dels Mossos

El comissari dels Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero ha explicat que a partir de divendres, es rependran els controls dels Mossos per garantir que es compleixi el confinament comarcal. El dispositiu preveu entre 300 i 400 punts de control a tot el territori.