L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al govern de la Generalitat que apliqui un confinament metropolità en lloc del comarcal, tal com estudia aprovar aquest dimecres el Procicat. Colau ha dit que no qüestiona les decisions que pugui prendre el Procicat per fer front a la pandèmia però alerta que, en el cas de Barcelona, en confinament comarcal “té un efecte contrari al que es persegueix” perquè provoca aglomeracions a les platges i en altres punts de la ciutat. “Amb criteri de salut publica no es pot repetir el confinament comarcal”, ha alertat Colau. El govern català, però, de moment ha descartat aquesta possibilitat.

Dins del govern de la Generalitat hi ha diferències sobre les limitacions de mobilitat. Així, mentre que Salut defensa el confinament metropolità, com el consistori, el Departament d’Interior es decanta pel comarcal.

Al Barcelonès la densitat de població és de 15.627 habitants/km2, mentre que si s’establís un confinament de l’àrea metropolitana la densitat baixaria a 5.093 habitants/km2.

En la comparativa de la densitat entre Barcelona i Madrid, mentre que la capital de l’Estat té una superfície de 604,4 km2 i una densitat de població de 5.403 habitants/km2Barcelona triplica aquesta xifra. Aquí la superfície de la ciutat és de només 101 km2 i la densitat, 16.157 habitants/km2.