El Procicat ha decidit endurir les restriccions de mobilitat a Catalunya i tornar al confinament comarcal a partir d’aquest d’aquest divendres, 9 d’abril, però finalment ha descartat canviar les mesures que afecten la restauració. Segons ha pogut saber betevé, en la reunió d’aquest dimecres s’havia posat sobre la taula aquesta possibilitat, però de moment s’ha descartat.

Es mantenen les restriccions a bars i restaurants

L’empitjorament de les dades epidemiològiques i l’increment de malalts de covid a les UCI ha provocat que el govern es plantegi tornar a fer passos enrere en les restriccions. De moment només afecten la mobilitat, i pel que fa a la restauració es mantenen les mesures vigents des del 8 de març: bars i restaurants poden obrir de forma ininterrompuda fins a les 17 h. A partir d’aquesta hora, ja només poden servir menjars i begudes per emportar i a domicili.

Barcelona reclama un confinament metropolità

El Procicat ha aprovat retornar al confinament comarcal, tot i que des de l’Ajuntament de Barcelona insisteixen en la necessitat que a Barcelona aquest confinament sigui de tota l’àrea metropolitana. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès que aquesta petició “té tota la lògica”, però ha afegit que “hauria de venir de tots els municipis i caldria veure la idoneïtat de la mesura”. Malgrat tot, ha assegurat que aquesta opció “mai no deixa d’estar sobre la taula, sempre estarà en revisió”.