Mobile World Congress

(ACN) La GSMA i el Ministeri de l’Interior espanyol han acordat que tots els participants en el Mobile World Congress de Barcelona, inclosos expositors, assistents o patrocinadors, puguin viatjar fins a la ciutat i assistir presencialment al congrés malgrat les restriccions sanitàries per la covid-19. La mesura permetrà que ciutadans de fora de la Unió Europea, que ara no tenen permesa l’entrada, puguin volar fins a Barcelona des de la Xina o els Estats Units, per exemple.

Així, els participants en el Mobile seran inclosos en la categoria de “treballadors altament qualificats” que actualment permet a un grup reduït de persones de fora de la UE viatjar a Espanya. En un comunicat, el CEO de la GSMA, John Hoffman, ha assegurat que la seguretat i la salut de tots els participants en el Mobile segueix sent una “prioritat màxima” dels organitzadors i que l’acord amb el Govern espanyol “és un rotund vot de confiança a la cautelosa planificació feta fins ara”.

El Ministeri de l’Interior accedirà a les dades dels inscrits

La GSMA compartirà amb les autoritats espanyoles les dades de les persones inscrites al Mobile World Congress per facilitar la seva entrada al país, especialment pel que fa a visats i controls fronterers. Un cop fet el registre al congrés, els participants hauran de tenir la confirmació d’assistència i donar-la quan tramitin el visat, i també quan arribin al país.

L’acord estipula que no podran fer ús d’aquesta excepció les persones que vulguin entrar a Barcelona com a turistes o per qualsevol altre motiu que no sigui la participació en el Mobile, les que resideixin en països d’alt risc per covid-19 segons determini el Govern espanyol, i les que tinguin prohibida l’entrada a l’estat per altres motius.

Aquesta mesura arriba després de les baixes ja anunciades a la participació del Mobile World Congress 2021 de LGGoogleSony, Ericsson, NokiaFacebook BT, entre d’altres.