control Mossos Esquadra

A partir de dilluns, 15 de març, és recomanable dur un document en els nostres desplaçaments per demostrar que els integrants del vehicle formen part del mateix grup bombolla i, així, sortir de la comarca. Tot i que el certificat autoresponsable ja contempla l’opció de “bombolla de convivència” per justificar el desplaçament, hi ha altres documents que permeten acreditar als controls dels Mossos que es forma part del mateix grup de convivència.

Un exemple n’és el certificat de convivència municipal. Estarà permès sortir de la comarca sempre que es viatgi sol o amb el grup de convivència o grup bombolla, i aquest volant és un dels documents que pots utilitzar per poder desplaçar-te per Catalunya si canvies de comarca.

Volant del padró municipal i certificat autoresponsable per a l’excepció al confinament comarcal

Per demostrar que es conviu amb la persona amb la qual es viatja a una altra comarca compartint el mateix cotxe, els Mossos d’Esquadra poden demanar un document que ho acrediti. Per exemple, el DNI, el llibre de família o també el certificat de convivència que expedeixen els ajuntaments. Aquest volant demostra on i amb qui està empadronada una persona a Barcelona.

A més a més, segons ha informat el Departament d’Interior, caldrà dur a sobre el certificat autoresponsable de desplaçament, que ja fa mesos que s’utilitza per declarar l’objectiu i la causa de no complir la restricció de mobilitat vigent a Catalunya.

Certificat de convivència a Barcelona

El certificat de convivència a Barcelona és un tràmit que es pot fer a través del web de l’Ajuntament, per aquells que ho vulguin tramitar des de casa, però també es pot demanar presencialment, o bé per telèfon a través del 010. Per sol·licitar-lo cal ser major d’edat i estar empadronat a Barcelona. També s’anomena volant de convivència del padró municipal i és un document emès per l’Ajuntament que demostra el grup de convivència, ja que descriu on i amb qui està empadronada una persona que visqui a Barcelona.

On trobar el certificat d’empadronament en altres ajuntaments?

La majoria d’ajuntaments de Catalunya tenen habilitat poder demanar el volant de convivència del padró municipal a través del web del consistori. És un document gratuït i que poden expedir al mateix moment.

Probablement pots trobar aquest tràmit a l’apartat de Tràmits del web del teu municipi amb el nom de volant de convivència, volant del padró municipal o certificat d’empadronament.