Check Barcelona és una aplicació mòbil que permet consultar l’ocupació dels espais turístics de Barcelona en temps real i oferir als usuaris altres alternatives de visita. D’aquesta manera, poden optar per moments i espais amb menys afluència i evitar aglomeracions. L’Ajuntament preveu que això permetrà augmentar la seguretat alhora que en millorarà l’experiència del visitant.

L’app és una guia de la ciutat i l’entorn, tant metropolità com provincial, que incorpora també informació sobre transport, aparcament i protocols de seguretat per prevenir els contagis de covid-19. Més enllà de consultar l’ocupació dels equipaments o espais, també permet reservar entrades i fer cerques per proximitat o per temàtica. Entre els espais que s’hi poden consultar hi ha 280 equipaments i també entorns a l’aire lliure com les platges, que es tancaran en cas d’aglomeracions.

L’anticipació, clau

Es tracta d’una aplicació gratuïta i compatible amb qualsevol plataforma que, segons l’Ajuntament, és capdavantera en l’àmbit europeu en la gestió dels fluxos de persones. En un entorn encara marcat per la pandèmia del coronavirus, el regidor de Turisme i Industries Creatives, Xavier Marcé, ha remarcat que “l’anticipació serà determinant en la futura gestió dels nostres visitants, no només per administrar espais i destinacions, sinó per crear tendències i destacar propostes arriscades”.

L’app, desenvolupada per l’Ajuntament i Turisme de Barcelona, està integrada a diversos organismes que li proporcionen informació, com l’Institut de Cultura de Barcelona, TMB o la xarxa d’aparcaments de B:SM. L’objectiu és que vagi incorporant progressivament diferents espais i equipaments de la ciutat i que inclogui, fins i tot, un mapa de calor amb l’afluència de visitants a la via pública.