vacuna joves pfizer moderna

Aquest dilluns comença la vacunació massiva de les persones d’entre 50 i 59 anys a Catalunya, que rebran el vaccí de Pfizer. El Departament de Salut ja ha començat a citar els ciutadans d’aquesta franja d’edat per vacunar-se de la covid-19 i, per tant, durant els pròxims dies i setmanes, els nascuts entre els anys 1962 i 1971 rebran les notificacions per SMS “de forma esglaonada”.

Primer es començarà per les més grans (les nascudes el 1962) i qui vulgui també pot demanar cita al web vacunacovid.catsalut.gencat.cat, sempre que la seva franja d’edat estigui oberta i hi hagi punts de vacunació i horaris disponibles.

Les persones que estiguin citades per rebre el vaccí ho faran en un dels nombrosos punts de vacunació que hi ha a Catalunya, sense necessitat que sigui a la seva localitat de residència. Funcionen en franges de matí (de 9 a 12 h) i tarda (de 15 a 19 h). 

Gairebé el 27 % del catalans estan vacunats

El procés de vacunació va començar fa més de cinc mesos i fins ara ja s’ha vacunat gairebé el 27 % de la població catalana. Primer es van convocar públicament les persones majors de 80 anys, que van rebre el vaccí de Pfizer. Després va ser el torn d’aquelles d’entre 60 i 69, que estan rebent el d’AstraZeneca. Posteriorment, es va cridar la població d’entre 70 i 79 anys, també amb Pfizer.

Ara és el torn de les persones nascudes entre el 1962 i el 1971 i Salut ja ha avançat que, si es manté el calendari previst d’arribada de dosis, es començarà a immunitzar les persones d’entre 40 i 49 anys al mes de juny.