Catalunya ja ha superat el milió de persones vacunades de la covid-19 amb la pauta completa, amb un total d’1.050.769 persones que ja duen totes les dosis necessàries de les respectives vacunes. És a dir, un 13,4 % de la població completament vacunada, segons dades del Departament de Salut d’aquest dimarts.

Entre les persones amb la pauta completa hi ha les que han rebut dues dosis de les vacunes Pfizer, AstraZeneca i Moderna. També s’inclouen les que han rebut la vacuna Janssen, que consisteix en una sola dosi i, per tant, ja tenen també la pauta completa.

Pel que fa a les persones amb una dosi i pendents d’una segona dosi per aconseguir la pauta completa de vacunació, hi ha 2.193.187 persones a Catalunya, el 28,4 % de la població.

A punt de completar la franja dels 70 als 79 anys amb una dosi

Tota la població de 80 anys o més ja està vacunada de com a mínim una dosi, i en pauta completa arriba al 95,8 % . La població d’entre 70 i 79 anys que ja té una dosi és del 87,4 %, i en la franja d’edat dels 60 als 69 anys en són un 73,9 %. Finalment, les persones d’entre 50 als 59 anys amb una dosi de vacuna arriben al 15 %, segons dades del Ministeri de Sanitat.

Objectiu: aconseguir la immunitat de grup a l’estiu

El Govern espanyol preveu aconseguir la tan esperada immunitat de grup a finals d’agost, mentre que el govern català l’ha situat al juliol si arriben a temps totes les vacunes. Si se segueix a aquest ritme, segons els càlculs de betevé, a mitjans d’agost s’aconseguiria la immunitat de grup del 70 % de la població amb com a mínim una dosi de vacuna.