obres túnel Glòries

(ACN) Les obres de la plaça de les Glòries es troben amb tots els equips treballant “a ple rendiment” després de gairebé dos mesos d’aturada per l’estat d’alarma del coronavirus. Segons informen fonts municipals a l’ACN, entre els dies 7 i 11 de maig es van reprendre les obres d’execució del túnels de Glòries per culminar les excavacions previstes.

A banda, durant el període d’aturada s’han mantingut en funcionament els pous de bombament d’aigua del freàtic perquè si no el freàtic hauria recuperat el seu nivell habitual i s’hauria inundat tot el recinte. Per això, aquests dos mesos un equip de treballadors s’ha desplaçat a l’obra periòdicament per supervisar que tot funcionés correctament i comprovar que no hi havia cap problema amb els pous.

Acabada l’excavació per sota del túnel de l’R2

Pel que fa a l’estat de les obres, ja s’ha fet l’excavació per sota del túnel de l’R2 que va a l’Estació de França. Actualment, els operaris estan treballant en el desviament del col·lector on abans estava el bosquet de les Alzines, davant del Mercat dels Encants. Per altra banda, encara s’estan construint els passos inferiors que passaran per sota de les línies R3 i R4 de Rodalies i de l’L1 del metro.

obres Glòries

A més, ja s’està finalitzant l’obra civil de les sortides d’emergència als carrers de la Llacuna, Ciutat de Granada i l’Escultor Claperós. Els equips també estan finalitzant l’excavació del túnel de la banda muntanya i executant les lloses inferiors mentre avança la construcció dels passos que uneixen el túnel amb les sortides d’emergència.