Hestia Palau
Vista de la façana del centre sociosanitari Hestia Palau des del carrer Sant Antoni Maria Claret.

(ACN) El Departament de Salut obrirà un expedient sancionador al centre sociosanitari Hestia Palau, situat al barri del Baix Guinardó, per dos casos de deficiències en l’atenció a pacients i falta d’informació injustificada als seus familiars, segons ha avançat TV3 i han confirmat a l’ACN fonts de la conselleria. Hi ha sis casos més en estudi. Les vuit investigacions s’han comunicat a la fiscalia.

Una de les familiars ha explicat que el seu pare estava desnodrit, amb falta d’higiene i deshidratat, després del seu pas per Hestia Palau. Després va ingressar a l’Hospital de Sant Pau infectat per coronavirus, on va morir. Un altre testimoni denuncia incomunicació i diu que a la seva mare li faltava l’aire, però els responsables del sociosanitari no van voler ingressar-la a l’hospital i va morir.

Salut va obrir vuit expedients informatius en rebre les denúncies. D’aquests, n’hi ha dos que ja han conclòs i sobre els quals s’obrirà expedient sancionador. Els altres sis estan encara en estudi. Un portaveu del centre ha reconegut en declaracions a TV3 que la comunicació amb els familiars ha estat la seva “fallida més important”, però assegura que no és veritat que faltés higiene o atenció.

Nota de rectificació
En compliment de la Llei Orgànica 2/1984, de 26 de març reguladora del dret de rectificació i segons es disposa la sentència núm. 181/2020 de 21 de setembre de 2020 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 9 de Barcelona a les actuacions de judici verbal 409/2020 instada per Hestia Palau, es publica nota de rectificació del tenor literal següent: El centro sociosanitario HESTIA PALAU de Barcelona niega tener conocimiento de la incoación de expediente sancionador por parte de la administración competente, más allá de comprobaciones ordinarias.