Placa Institut Teresa Pàmies

L’Institut Teresa Pàmies ja llueix la placa

amb el nou nom del centre. Aquest dijous es van instal·lar els senyals identificatius de l’institut, situat al districte d’Horta-Guinardó. D’aquesta manera deixen enrere el nom d’Institut Príncep de Girona, el nom del rei d’Espanya actual. El centre de secundària ha penjat a les xarxes socials les imatges amb la nova senyalització del centre.

L’AFA del Teresa Pàmies va proposar canviar el nom de Príncep de Girona el febrer del 2019, i la comunitat educativa va escollir el nom de l’escriptora, una dona que representés els valors dels drets humans universals, compromesa amb els valors educatius i que va dedicar la seva vida a la lluita per una societat més justa. El 4 de febrer d’aquest any, finalment, es va aprovar el canvi de nom.

Aquest no és l’únic canvi que ha eliminat el nom del Borbó darrerament al districte, ja que els antics Jardins Príncep de Girona també van canviar el nom per passar a dir-se Jardins del Baix Guinardó. A través d’un procés participatiu per remodelar els jardins, els veïns van aprofitar per demanar-ne el canvi de nom. També l’antiga Escola Jovellanos ha canviat el nom pel d’Escola de les Aigües.