Les obres del túnel de Glòries arriben a l’hora de la veritat. Els treballs es van reprendre el març de l’any passat i ja hi ha el 45 % executat de tota l’obra. Ara toca excavar per sota dels dos túnels de Rodalies i el de Metro que creuen la plaça. De moment, ja s’ha assegurat amb pilons d’acer la base d’aquestes galeries perquè es pugui treballar per sota sense que hi hagi afectació al trànsit ferroviari.

El director general de BIMSA, Ángel Sánchez, ha explicat que els túnels de Rodalies i de Metro han de poder aguantar l’estructura de formigó que es farà a sota per fer-hi passar els cotxes i que, de moment, res els fa pensar el contrari. Un sistema d’auscultació sofisticat permetrà fer un seguiment de l’estat dels túnels. Segons Sánchez, per ara “tot està dins dels límits tolerables”.

Primer s’excavarà per sota del túnel de l’R2 que va a l’Estació de França, el que està en millor estat de conservació. Després es farà el mateix amb els túnels per on passen les línies R1, R3 i R4 i, per últim, el de l’L1 del metro. Les obres del túnel van segons el calendari previst per posar-lo en funcionament el primer trimestre del 2021.

El nou parc de Glòries pren forma

A la part superior de la plaça pren forma ja el parc de Glòries, inspirat en el projecte de la Canòpia urbana. Aquests treballs ja estan més avançats, s’ha executat el 59 % de les obres, i la previsió és obrir-lo al públic el mes de març. El verd de la gran clariana, l’espai central que hi haurà, ja es deixa veure, i també ja s’intueix la nova rambla que unirà l’escola Encants amb la fira de Bellcaire.

parc Glòries

“Estem complint la paraula”, ha dit la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, en una visita a les obres, en què ha insistit que els treballs compleixen el calendari previst. Sanz també ha dit que l’Ajuntament ha tirat endavant els equipaments de competència municipal donant compliment al Compromís de Glòries signat el 2007 amb entitats veïnals. Un nou mirador permet veure l’avenç de les obres cada primer dissabte de mes.

El primer tram de la nova Meridiana, al març

obres Meridiana

A la plaça de les Glòries hi conviuen també les obres de transformació de l’avinguda Meridiana. La primera fase va de Glòries al carrer de Mallorca, i la previsió és tenir-la enllestida al març. Per ara ja s’ha executat el 47 % dels treballs. Entre altres novetats, de Glòries a Aragó es manté la rambla central, i d’Aragó a Mallorca es redueix un carril d’entrada i es fa un carril bici bidireccional al centre amb vegetació.