obres túnel Glòries

Una altra conseqüència de l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol per la pandèmia del coronavirus és que les màquines s’aturen i un total de 72 obres públiques a Barcelona queden suspeses de manera indefinida. L’objectiu de la iniciativa és seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries per limitar la propagació de la covid-19. Aquesta mesura afectarà un reguitzell d’actuacions a l’espai públic, equipaments municipals i promocions d’habitatges públics.

Aturats els túnels de Glòries

Entre les 72 obres aturades hi ha intervencions de tots els districtes. En aquesta llista s’hi inclouen treballs als túnels de la plaça de les Glòries Catalanes, la rambla del Raval, els Jardins de Mossèn Costa i Llobera, el Parc Güell, la Model, les casernes de Sant Andreu, l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana i 13 promocions d’obra nova de 649 habitatges.

Quines obres no s’aturen?

No tota la maquinària s’aturarà a la ciutat. També es faran algunes actuacions que es consideren imprescindibles com la reparació del dic de recer del Port Fòrum malmès durant el temporal Gloria. També es farà el bombeig freàtic a l’entorn de la plaça de les Glòries Catalanes per tal d’evitar que s’inundin els túnels i Parcs i Jardins farà intervencions puntuals. D’altra banda, es mantenen les obres que s’hagin de fer amb caràcter d’urgència al parc públic d’habitatge.

Limitacions a l’obra privada

El govern municipal també ha signat un decret d’alcaldia que suspèn totes les obres privades que no puguin garantir les mesures fixades per les autoritats sanitàries o que estiguin limitades per l’estat d’alarma. També es recomana suspendre les obres de promoció privada que impliquin desplaçaments. I queden sense efecte els terminis d’execució de les obres privades establerts en les llicències municipals mentre estigui vigent l’estat d’alarma.