Els veïns de la Barceloneta han aprofitat el primer Consell de Barri presencial de l’any per fer arribar les queixes per les botellades i aglomeracions que, segons denuncien, van en augment a les platges i carrers del barri des que va acabar el toc de queda. Les associacions de veïns reclamen més implicació i contundència a les administracions per posar fi a aquestes conductes incíviques a dos dies de la revetlla de Sant Joan.

Revetlla de Sant Joan 2021: on celebrar-la a Barcelona?

L’AV Barceloneta ja havia demanat un consell de barri extraordinari per al 14 de juliol, alertant d’un possible increment de l’incivisme en la revetlla. L’entitat preveu que aquesta sigui la nit més complicada des de la fi del toc de queda, sobretot si les platges estan obertes i tenint en compte que altres municipis metropolitans han anunciat que tancaran el litoral. Per això, els veïns demanen el tancament de les platges de Barcelona.

El crit de “tanca les platges” s’ha sentit repetidament durant el Consell de Barri celebrat a l’aire lliure. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat que tancar la platja seria molt complicat perquè no hi ha prou recursos i no ‘es garanteix que la gent hi accedeixi’ perquè ‘ja no estem en toc de queda’.

Els veïns estan farts de botellades

Ja fa mesos que els veïns de la Barceloneta es queixen per les botellades i les aglomeracions a les nits al barri. Aquest cap de setmana, el darrer sense sense locals d’oci nocturn, les platges s’han tornat a omplir de gent fent botellades. En aquest sentit, des de la plataforma La Barceloneta Diu Prou s’adverteix que els ànims estan “molt crispats” i fins i tot hi ha “gent disposada a fer patrulles veïnals.”

La nit de diumenge, la Guàrdia Urbana va desallotjar 1.400 persones més que la setmana passada a Barcelona. Les concentracions més nombroses es van tornar a produir al passeig del Born, al de Lluís Companys i al front marítim. Amb la fi del confinament nocturn i l’arribada progressiva de turistes a Barcelona, les entitats veïnals expliquen que han detectat més destrosses, baralles i altres accions incíviques al barri i, afirmen, que els veïns ja n’estan farts. Al maig, l’AV Barceloneta proposava tancar la platja per evitar conductes incíviques.