El projecte social del Palau de la Música Catalana, Palau vincles, ha aplegat les veus d’un miler d’infants en un videoclip per mantenir “viva la flama de la música entre els cantaires”. Aquesta ha estat una temporada especialment complicada per a les formacions corals del projecte. Tot i que gairebé no s’han pogut trobar ni assajar plegades a causa del coronavirus, els grups han mantingut l’activitat tenint en compte el caire social del projecte.

Coronavirus a Catalunya, en directe

Festejar la vida i l’inici de l’estiu

Un miler d’infants i joves han participat en l’enregistrament audiovisual de la cançó. El projecte vol “celebrar la vida, festejar l’inici de l’estiu i deixar enrere un any difícil marcat per la pandèmia”. Els enregistraments dels cors integrants del projecte i de les formacions adscrites s’han fet a espais emblemàtics de Barcelona (Ciutat Vella, Sant Martí, l’Eixample i Sants-Montjuïc), Manlleu, Sabadell i Banyoles. També compta amb la participació d’Arnau Tordera, com a solista, juntament amb les actuacions de Natxo Tarrés, Gemma Humet i Diana Espanyol, que s’han volgut sumar a la iniciativa per donar més visibilitat al projecte.

Un final de curs per a les formacions corals

En total han estat molts mesos d’assajos arreu, de localitzacions i d’enregistraments per, finalment, obtenir el muntatge d’aquest videoclip, que serveix també com a fi de curs per a tots els participants. La cançó vol convertir-se en un “himne i un cant a la vida i al poder transformador de la música”. Palau vincles convida a més tots els nens del país que se la facin seva interpretant-la amb amics i companys.

L’objectiu de Palau vincles és fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades. Actualment Palau vincles ofereix formació coral gratuïta a 600 infants i joves de forma directa a través de 12 espais entre centres oberts, fundacions i escoles, i fins a 1.300 nens i 83 formacions corals a través de les corals adscrites al projecte del Palau.