detingut dessuadora taronja via laietana 18 d'octubre del 2019

(ACN/redacció) Un jutjat de menors de Barcelona ha absolt els quatre joves independentistes detinguts per la Policia Nacional el 18 d’octubre del 2019 després d’uns aldarulls a la via Laietana per la sentència de l’1-O. El jutjat considera que no hi ha prou proves contra cap d’ells, entre els quals destaca el jove conegut per la dessuadora taronja, a qui cap dels agents va poder identificar durant el judici.

La fiscalia demanava un any de llibertat vigilada per a cadascun per desordres públics i atemptat a l’autoritat amb instrument perillós. La fiscalia els acusava d’haver llançat objectes contundents contra la línia policial davant de la Prefectura Superior de Policia, però ni les imatges ni els testimonis són clars, i per això el jutge els absol.

Denuncien l'”absurditat” del procés judicial

El grup de suport Guillem Absolució ha celebrat la decisió del jutge. Assegura que es tracta d’una “victòria”, però qualifica d'”absurditat” el procediment judicial contra aquest jove i la resta de manifestants independentistes. A més, assegura que no se’l pot condemnar perquè l’única prova és el testimoni d’agents de la Policia Nacional i, per això, compara el cas amb el de Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó amb l’única prova de la paraula d’un agent dels Mossos d’Esquadra.