dones amb mascareta parlant
Foto: Laura Guerrero

En aquesta pàgina hem seguit en directe l’última hora sobre el coronavirus a Catalunya i les restriccions. Aquest dilluns ha estat notícia l’increment de positius a Barcelona durant la setmana passada, després de 10 setmanes de baixada. A més, hem sabut que, segons un estudi de l’Institut Carlos III i el Ministeri de Sanitat, la vacunació ha reduït les defuncions a les residències de gent gran un 97 %.

Últimes notícies del coronavirus del 21 de juny

Casos, PCR, hospitalitzacions i UCI

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, els positius amb una prova superen els 639.032 a Catalunya. Entre el 14 i el 20 de juny es van detectar 3.179 casos de covid-19 a Catalunya. Segons l’últim balanç de Salut, hi ha 473 persones ingressades als hospitals. A les UCI hi ha  149  pacients crítics. Al juny el balanç està per sota de les 20 defuncions setmanals i des de l’inici de la pandèmia, són 22.246 persones.

BALANÇ D’ESPANYA: 3.764.651 casos confirmats (PCR i TA) i 80.689 morts
BALANÇ DE CATALUNYA:  639.032 casos (PCR i TA) i 22.246 morts

22:02
   

Aquí finalitza el seguiment en directe del coronavirus a Catalunya 

En aquests moments finalitza el seguiment minut a minut de l’actualitat sobre el coronavirus a Catalunya d’aquest dilluns, 21 de juny. Moltes gràcies per seguir-nos. Tornarem demà! 

22:00
   

Les variants sud-africana i britànica no produeixen una major càrrega viral 

Un estudi de l’escola mèdica Johns Hopkins, dels Estats Units, demostra que els pacients infectats per les variants conegudes com a britànica i sud-africana no tenen una major càrrega viral a les vies respiratòries. Els investigadors conclouen que es desconeix el motiu pel qual aquestes dues mutacions del virus són més transmissibles i apunten que aquestes variants tenen menys casos asimptomàtics. 

laboratori de l'ics a Girona analitzant pcr

21:51
   

Què es podrà fer aquest Sant Joan del 2021 a Catalunya? Totes les restriccions vigents

La revetlla de Sant Joan del 2021 sí que es podrà celebrar, però tenint en compte certes restriccions imposades per la conselleria de Salut. A continuació et resumim totes les mesures vigents

  • Oci nocturn. Podrà obrir fins a les 3.30 h amb un aforament del 100 % en espais exteriors i del 50 % als interiors. Els locals amb aforaments de més de 500 hauran de fer venda anticipada amb un registre de dades. 
  • Restauració. Les terrasses podran acollir grups de fins a 10 persones i estar obertes fins a la una de la matinada. Els interiors hauran de seguir amb un límit de sis persones i  un aforament al 50 %.
  • Balls. Haurà de ser en espais oberts com envelats i amb la mascareta sempre posada. Ja no caldrà guardar distància de seguretat entre persones que ballen.
  • Platges. Les platges de Barcelona estaran obertes i comptaran amb un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana per controlar els accessos. No s’hi podrà beure ni accedir-hi amb altaveus. 

21:39
   

Les botellades s’afegeixen a l’ordre del dia del Consell de Barri de la Barceloneta

Els veïns de la Barceloneta han aprofitat el primer Consell de Barri presencial de l’any per fer arribar les queixes per les botellades i aglomeracions que, segons denuncien, van en augment a les platges i carrers del barri des que va acabar el toc de queda. Les associacions de veïns reclamen més implicació i contundència a les administracions per posar fi a aquestes conductes incíviques a dos dies de la revetlla de Sant Joan.

21:27
   

Què necessito per viatjar a les illes Canàries? 

L’evolució constant en les restriccions fa que molts ciutadans puguin tenir dubtes sobre quins són els requisits per poder viatjar a les illes Canàries i si es necessita PCR o algun certificat per acreditar que tinc la vacuna de la covid. El govern canari ja ha explicat quines són les condicions. En aquesta pàgina t’expliquem tot el que cal saber per viatjar a les Canàries.

21:14
   

FECASARM admet la dificultat per controlar l’ús de la mascareta als locals d’oci nocturn

Durant la primera nit amb els locals d’oci nocturn oberts, s’han vist imatges de persones a les pistes de ball sense mascaretes i sense mantenir la distància social. La patronal de l’oci nocturn afirma que controlar que els clients portin tothora la mascareta és pràcticament impossible. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha explicat a betevé que “una discoteca no és una biblioteca” i creu que una solució seria permetre el ball en petits grups, a zones delimitades, com per exemple a la zona de les taules. Creu, a més, que si es fessin tests d’antígens a totes les persones que entressin als locals, les possibilitats de contagi caurien en picat.

noies en una discoteca, reobre l'oci nocturn

21:03
   

Salut detecta un brot de covid entre jovent del Baix Ebre 

El Departament de Salut ha detectat un brot de covid-19 al Baix Ebre, que afecta la població jove, principalment a la ciutat de Tortosa. Hi ha 23 persones, entre 17 i 22 anys, contagiades i prop de 200 en quarantena per haver estat contactes estrets. Els serveis d’epidemiologia estan identificant i fent seguiment dels contactes per tallar les cadenes de transmissió i controlar el brot. La “gran mobilitat” dels positius i que han estat en diversos indrets dificulta que Salut pugui programar cribratges en llocs concrets.

 

20:46
   

Com modificar la cita de la vacuna per la covid?

Si ja t’ha arribat la cita de la vacuna de la covid per posar-te la segona dosi, has de saber que pots modificar-la en cas de tenir problemes per assistir el dia i l’hora establertes prèviament pel sistema de CatSalut. L’SMS rebut indica una citació ja tancada de quan t’has d’anar a vacunar, sense que hagis pogut demanar hora o triar-la.

modificar cita vacuna covid

20:30
   

Barcelona presentarà el dispositiu per a la revetlla de Sant Joan del 2021 aquest dimarts

L’Ajuntament de Barcelona presentarà aquest dimarts a les 10 h el dispositiu de seguretat i de neteja previst per a la revetlla de Sant Joan. Hi intervindran el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia.

20:19
   

Espanya registra 7.209 contagis i 37 defuncions per covid 

El Ministeri de Sanitat ha afegit 7.209 contagis més al còmput global, dels quals 831 s’han diagnosticat en les últimes 24 hores. En total, des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 3.764.651 casos de covid-19 i 80.689 defuncions, 37 més que en el balanç de divendres. 

20:06
   

Catalunya acomiada el curs escolar 2020-21, amb l’interrogant de la vacunació a l’estiu

Les escoles de Catalunya acomiadaran aquest dimarts el curs escolar 2020-21. Ha estat un curs marcat per la pandèmia del coronavirus, i que es tanca amb diversos interrogants: el principal, si la vacunació dels estudiants començarà abans d’arrencar el curs vinent, el 13 de setembre.

19:52
   

Les places de Gràcia fan front comú contra el soroll a les nits

Les places de la Vila de Gràcia s’han unit per denunciar l’escalada de soroll a les nits des del final del toc de queda. Asseguren que en algunes la situació ha empitjorat respecte a com era abans de la pandèmia i en d’altres, on no hi havia molèsties, ara els veïns no poden descansar a les nits.

19:35
   

Espanya s’endarrereix a l’hora d’arribar als 15 milions d’immunitzats

Una de les fites del Govern espanyol era arribar als 15 milions de persones amb pauta completa durant la setmana del 14 de juny, però finalment no ha estat així. La secretària d’Estat de Sanitat, Sílvia Calzón, ha atribuït aquest endarreriment a l’incompliment dels compromisos de Janssen, que ha enviat menys dosis de les previstes. Tot i això, Calzón s’ha mostrat confiada a complir la resta de fites marcades per l’executiu. Per aconseguir-ho, aquesta setmana el país rebrà més de quatre milions de vacunes i la propera previsiblement se superarà aquesta xifra. 

19:18
   

La mascareta podria tornar si l’epidèmia empitjora 

El director del CCAES ha alertat que les mesures anticovid s’adapten en funció de l’evolució de l’epidèmia. Per això, no ha descartat que si els contagis augmenten notablement, la mascareta pugui tornar a ser obligatòria a l’aire lliure. En relació amb les persones grans, Fernando Simón els ha recordat que les vacunes els protegeixen bé i els ha recomanat que mantinguin la mascareta quan detectin que hi ha risc de transmissió de la covid. 

mascareta no obligatoria

18:56
   

Les vacunes han evitat un 97 % de les defuncions per covid a les residències de gent gran 

Un estudi de l’Institut Carles III i el Ministeri de Sanitat demostra que les vacunes d’ARNm, és a dir, les de Pfizer i Moderna, han evitat un 97 % de les defuncions per covid a les residències de gent gran. L’efectivitat dels vaccins és d’un 71 % davant les infeccions asimptomàtiques i del 88 % a l’hora de prevenir els ingressos hospitalaris. Segons aquesta investigació, els beneficis de la vacuna s’observen des que es punxa la primera dosi, que ja redueix a la meitat el risc de contraure la malaltia.

Vacunació de la segona dosi de Pfizer

18:43
   

Simón treu importància a l’efecte de la variant delta sobre l’augment de casos 

Fernando Simón s’ha referit als efectes que podria tenir la variant delta, també coneguda com a variant índia, en l’evolució de la pandèmia. Segons ha dit, aquesta mutació representa l’1 % dels contagis a Espanya i ha explicat que l”’efecte d’una variant més transmissible no seria molt important per la bona evolució de la campanya de vacunació”. Simón ha obert la porta a un augment de contagis com a conseqüència d’aquesta mutació del virus, però ha descartat que es repeteixin onades com les anteriors. 

18:29
   

6 mesos de l’inici de la campanya de vacunació 

Aquest diumenge farà sis mesos de l’inici de la campanya de vacunació a Espanya. Des d’aleshores s’han repartit 39 milions de vacunes i, segons ha apuntat la secretaria d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, el país ja s’acosta al 50 % de la població vacunada amb una dosi i un de cada tres ciutadans amb pauta completa. Calzón també ha anunciat que aquesta setmana el país rebrà més de quatre milions de vacunes. 

Primera vacuna contra la covid-19 a Catalunya

18:20
   

Es manté la tendència descendent dels contagis a Espanya 

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha insistit que es manté la tendència lenta, però descendent dels contagis a Espanya. L’epidemiòleg ha remarcat que la incidència acumulada a 14 dies és de 92 casos per cada 100.000 habitants i ha manifestat que la letalitat continua baixant. Tot i això, Simón ha demanat prudència a la ciutadania. 

Prova de la covid al laboratori

17:53
   

Quan arribarà la immunitat de grup?

La immunitat de grup estava prevista per a finals d’estiu, quan el Govern espanyol calcula que s’haurà vacunat el 70 % de la població. El govern de la Generalitat va avançar aquesta data al juliol. Aquests objectius només es podran assolir si es confirma l’augment del ritme de vacunació. Si agafem el nombre de vacunats amb primera dosi de l’última setmana confirmada a Catalunya (379.436 persones, de l’11 al 17 de juny) la xifra del 70 % s’aconseguiria a principis d’agost del 2021. Cal tenir en compte que aquest càlcul es fa sobre persones vacunades amb primera dosi.

17:35
   

Revetlla de Sant Joan del 2021: on celebrar-la a Barcelona?

Estàs pensant on celebrar la revetlla de Sant Joan del 2021? A Barcelona, entitats i associacions de veïns organitzen una vintena d’activitats i festes al carrer. Aquest any, però, cal que s’ajustin a les restriccions i mesures de la covid vigents a Catalunya. El Procicat ja ha donat llum verda a la possibilitat de celebrar festes majors i revetlles a Catalunya des d’aquest juny. En aquest mapa podràs trobar totes les fogueres i revetlles a Barcelona repartides pels barris.

mapa de revetlles i fogueres de Sant Joan 2021

17:18
   

Aragonès demana prudència a la ciutadania, tot i l’eliminació de la mascareta a l’exterior

El president del govern català, Pere Aragonès, ha apel·lat la ciutadania perquè mantingui la prudència tot i l’eliminació de la mascareta a l’exterior a partir de dissabte. Ha recordat que la pandèmia “no se n’ha anat” i que 150 persones es troben en aquests moments ingressades a l’UCI. “Voldria fer una crida a la ciutadania a mantenir la resta de mesures”, ha declarat el president, qui ha reconegut que la flexibilització és “positiva” perquè reconeix una millora progressiva de la situació sanitària arran de la vacunació, les mesures introduïdes i el “compromís” del personal sanitari.

mascareta al carrer

17:03
   

Espanya ha fet 45,6 milions de proves per detectar casos de covid 

Més de 33,6 milions de PCR i 11,9 milions de tests d’antígens. A Espanya s’han fet des de l’inici de la pandèmia 45,6 milions de proves per detectar casos de coronavirus. Catalunya lidera una setmana més el rànquing de comunitats autònomes amb més proves diagnòstiques. En total se n’han fet 9,4 milions.

test antígens

16:44
   

Barcelona ha vacunat com a mínim amb una dosi gairebé la meitat de la població 

Amb dades fins al 20 de juny, s’han vacunat com a mínim amb una dosi 812.477 persones, un 49,1 % de la població. El cens de Barcelona és d’1.658.953 persones. El 31,9 % dels barcelonins tenen la pauta completa.

 
16:27
   

Simón analitza l’evolució de la pandèmia 

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compareixerà aquesta tarda per analitzar l’evolució de la pandèmia i de la campanya de vacunació. En aquesta pàgina podràs seguir en directe la roda de premsa a partir de les 18 h.

16:09
   

Només un 20 % de les persones de 60 a 69 anys tenen la pauta completa de vacunació 

Per franges d’edat, la població més gran, en la qual es concentra més el risc, és la que té percentatges més elevats de vacunació, tant amb primera dosi com amb pauta completa. A partir dels 70 anys, més del 90 % de la població de cada franja ha rebut la pauta completa del vaccí. A banda de les persones d’edat més avançada, també destaca la immunitat entre els ciutadans dels 55 als 59 anys, ja que el 65,3 % tenen la pauta completa. La xifra contrasta amb la situació de les persones que tenen entre 60 i 69 anys, que només en un 20 % tenen la pauta completa. Els catalans de 45 a 49 ja han arribat al 66,9 % de vacunats, com a mínim amb una dosi.

 
15:50
   

Argimon alerta de les conseqüències que tindrà la pandèmia en la salut mental de la gent gran i els joves

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat que la pandèmia afectarà la salut mental de les persones grans i els joves. En el primer cas, segons ha apuntat el conseller, degut a “l’aïllament i la solitud” que han patit per evitar contagiar-se de la covid. En el cas de la població més jove perquè  s’han sentit “incompresos” des de l’inici de la crisi sanitària. Per això, Argimon ha considerat que cal posar en marxa accions que permetin la “recuperació” emocional de la població. 

residència gent gran

15:32
   

Més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona

La campanya de vacunació de la covid a Catalunya s’ha accelerat amb l’arribada de més dosis, i la Generalitat aspira a administrar 500.000 vacunes per setmana. El govern català ha ampliat la xarxa de punts de vacunació per no saturar els centres d’atenció primària (CAP) amb altres espais. Quins espais hi ha ja habilitats per vacunar-se i demanar cita? Troba en aquest mapa interactiu els més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona.

Mapa de punts de vacunació covid a Barcelona

15:16
   

El 30,1 % de la població de Catalunya ja ha rebut la pauta completa de la vacunació contra la covid-19

La vacunació a Catalunya per frenar la covid està en marxa des del 27 de desembre, quan es va punxar la primera vacuna. Des d’aleshores, la Generalitat administra centenars de dosis diàriament. Amb dades fins al 20 de juny, el nombre de persones vacunades com a mínim amb la primera dosi és de 3.729.590. Això suposa el 48,3 % de la població de Catalunya, i 2.108.397 n’han rebut una segona. Si hi afegim els vaccins monodosi, en total, 2.321.147 persones ja han rebut la pauta completa, el 30,1 % dels catalans.

14:58
   

Més de 22.200 morts des de l’inici de la pandèmia a Catalunya 

Des de l’inici de la pandèmia han mort 22.246 persones segons les funeràries. Es confirma que 14.157 s’han produït en hospitals i centres sociosanitaris (64 %); 4.566, en residències de gent gran (21 %); 1.182, en domicilis (5 %), i 2.341 són casos no classificables per manca d’informació (11 %). Sobre aquests últims casos, Salut va assegurar que treballaria per reduir-ne el nombre, ja que es tracta de defuncions que s’acaben reclassificant posteriorment i, això, pot esbiaixar el significat de les dades i l’evolució.

14:34
   

Sis setmanes amb la positivitat per sota del 4 % a Catalunya

Del 14 al 20 de juny la positivitat mitjana va ser del 3,8 % (quatre dècimes superior a la de la setmana anterior) amb 95.657 proves fetes a la població. La situació és optimista perquè es tracta de la setena setmana per sota del 5 % que recomana l’OMS per tenir controlada la pandèmia. De fet, en les últimes sis setmanes, el percentatge ha estat inferior al 4 %.

positivitat coronavirus catalunya

14:23
   

Defuncions per sota les 20 setmanals a Catalunya

El balanç de mortalitat del 10 al 16 de maig (49 decessos) va suposar la davallada més important dels últims mesos. La setmana següent es van comunicar 35 morts per covid-19 a Catalunya i, l’última de maig, 28. Al juny el balanç ha continuat baixat i ja fa tres setmanes que està per sota de les 20 defuncions setmanals.

defuncions coronavirus catalunya

14:17
   

Ballant sense mascareta, la primera nit de discoteques obertes a Barcelona | VÍDEO

La primera nit de discoteques obertes ha deixat imatges de gent ballant sense mascareta a l’interior dels locals i, per tant, incomplint la normativa. Des d’aquest dilluns els establiments d’oci nocturn poden obrir fins a les 3.30 hores, però sempre que es garanteixi l’obligatorietat de dur la mascareta en tot moment a la pista de ball. Atenent als vídeos de la primera nit, aquesta norma no s’ha acabat de respectar, com a mínim en alguns dels pocs locals que s’han animat a obrir. És el cas del Jamboree, que ja va dir que obriria des de les 0 hores de dilluns.

Imatge: VilaWeb

14:09
   

480 positius diaris a Catalunya la primera quinzena de juny

De mitjana, durant la primera quinzena de juny es van detectar 480 positius diaris, mentre que en la segona meitat del mes de maig eren 608 casos diaris. La mitjana de contagis ha disminuït un 21 % en 15 dies.

coronavirus Catalunya diari

13:55
   

La taxa de contagi s’acosta a l’1 a Catalunya

La taxa de contagi Rt, l’índex que indica a quantes persones pot encomanar la malaltia un positiu per covid-19, es va situar en el 0,99 amb data del 17 de juny, la xifra més recent publicada per Salut. Així doncs, l’indicador es manté inferior a l’1 des del 3 de juny, després de superar aquest llindar des del 29 de maig.

taxa contagi catalunya

13:42
   

La setmana passada es van detectar 3.179 positius a Catalunya

Amb les dades de divendres a diumenge provisionals, que encara poden augmentar, entre el 14 i el 20 de juny es van detectar 3.179 casos de covid-19 a Catalunya. Ara per ara, representen 24 positius menys que els registrats la setmana anterior, és a dir, una reducció del 0,7 %.

coronavirus catalunya setmanal

13:25
   

Menys de 150 pacients crítics a les UCI

Actualment hi ha 149 pacients en estat greu a les UCI catalanes, tant públiques com privades. L’últim dia que aquest indicador es va situar per sota dels 150 pacients crítics va ser el 16 de setembre del 2020. En l’últim informe de Salut, les UCI s’han buidat amb dues persones i ja s’acumulen sis dies consecutius amb descensos.

uci-coronavirus-catalunya-210621

13:10
   

Quina vacuna em toca? Puc triar-la?

Amb l’augment del ritme de vacunació a Catalunya, cada vegada són més les persones que poden demanar hora a Salut, i accedir a la cita prèvia per posar-se la vacuna de la covid, ja que es van obrint noves franges d’edat. I, precisament, l’edat que tinguis és el principal factor que determinarà quina vacuna et toca, tot i que en alguns casos també dependrà del col·lectiu del qual formis part o de si ets una persona de molt alt risc. Cada grup de població té assignat el vaccí d’una farmacèutica, de manera que la ciutadania no té opció de triar.

12:55
   

Educació, sobre les mascaretes: “Pedagògicament necessitem que es retirin al més aviat possible”

Catalunya començarà el curs escolar 2021-22 amb flexibilitzacions en algunes de les restriccions que hi ha hagut fins ara. La gran incògnita, però, és si caldrà que els alumnes portin o no mascareta. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, afirma que eliminar-les és una “necessitat pedagògica”. Una de les novetats destacades del nou curs és que les famílies dels alumnes podran entrar a les escoles i centres educatius.

12:39
   

Què passa amb la cita per a la vacuna si estic de vacances?

L’estiu està gairebé a punt de començar i això és sinònim de vacances per a la majoria. Potser t’estàs preguntant què passa amb la cita per a la vacuna si marxes de vacances i durant uns dies no estàs al teu lloc de residència habitual. Es pot modificar la cita de la segona dosi? Quin lapse de temps hi ha entre la primera i la segona punxades? T’expliquem tot el que cal saber sobre la campanya de vacunació en període vacacional. Si quan et toca la primera o la segona dosi estàs de vacances, la recomanació de Salut és que et vacunis al lloc de residència habitual.

12:25
   

La inversió estrangera a Catalunya cau un 32,7 % durant el primer trimestre, fins als 463,1 milions d’euros

La inversió estrangera a Catalunya va sumar 463,1 M € el primer trimestre de l’any, xifra que representa un descens del 32,7 % en relació amb el mateix període del 2020, segons dades del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Si es compara amb el trimestre immediatament anterior, el descens accentua fins al 63,1 % després que entre octubre i desembre de l’any passat la inversió estrangera fos de 1.257 milions d’euros. Respecte a l’última dècada, la inversió estrangera en aquest primer trimestre d’aquest any, coincidint amb un dels períodes més delicats per la pandèmia, és la més baixa en el mateix període del 2018 (396,5 M €) i del mateix període del 2014 (267 M €) i del 2012 (300,6 M €).

transport de mercaderies

12:10
   

Tornen a créixer els contagis de covid a Barcelona després de gairebé 10 setmanes

Els contagis per covid han tornat a augmentar a Barcelona després d’un descens ininterromput des del mes d’abril. Amb les dades de divendres a diumenge provisionals, que encara poden augmentar, del 14 al 20 de juny es van detectar 944 positius per covid-19 a Barcelona. Ara per ara, representen un augment del 15 % respecte a la setmana anterior. Cal tenir en compte que la setmana passada es van realitzar un 8 % menys de proves diagnòstiques, per tant, aquest increment no es pot atribuir a un increment de PCR i test d’antígens.

coronavirus barcelona covid gràfic

11:55
   

Menys de 10 defuncions setmanals a Barcelona

Segons l’últim balanç del Departament de Salut, la setmana passada es van notificar quatre decessos per covid-19, però aquesta xifra encara pot augmentar més perquè les funeràries notifiquen amb retard les morts. Aquesta xifra representa un repunt, respecte a les dues defuncions que es van notificar la setmana del 7 al 13 de juny. Tot i això, és el tercer balanç setmanal per sota de la desena de defuncions des de finals de juliol del 2020. Durant el mes de maig es van notificar 59 defuncions per covid-19 a Barcelona. Representen una reducció del 56 % respecte al balanç del mes d’abril, 134 decessos. El pic de la tercera onada va deixar 145 víctimes mortals en una setmana.

defuncions coronavirus barcelona

11:39
   

‘Comerç de Barcelona. Sempre a prop’, un llibre sobre com han viscut la pandèmia el comerç i la restauració

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat el llibre ‘Comerç de Barcelona. Sempre a prop’, que explica el més d’un any que han viscut de pandèmia el sector del comerç i la restauració. El llibre està escrit per Rafael Prades i parla amb diversos professionals, que narren com han viscut aquests mesos de pandèmia, des del principi de la crisi, quan la prioritat era garantir l’abastiment de la població assegurant les mesures de protecció sanitàries, fins al moment de retorn lent i progressiu al que havia estat el dia a dia habitual del comerç. El llibre es distribuirà entre els equipaments i comerços de la ciutat, i es podrà accedir via on line.

botiga comerç roba

11:23
   

La Generalitat impulsarà la presència de 56 empreses al MWC postpandèmic

El govern català impulsarà la presència de 56 empreses, entitats i centres tecnològics, al seu estand –batejat com a Digital Catalonia- durant el Mobile World Congress, que se celebrarà entre el 28 de juny i l’1 de juliol al recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona. Alhora, l’executiu donarà suport a la participació de 42 empreses emergents catalanes al 4YFN, l’espai del MWC destinat a les “start-ups”. Entre les accions més rellevants per part del govern català en l’edició d’enguany, destaca una demostració en directe de conducció connectada i remota amb 5G. Sota el lema “5G is the new mobility”, la prova serà un projecte conjunt del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals, la CCMA, la Fundació i2CAT i Robots MiR.

Fira de Barcelona MWC

11:06
   

La positivitat mitjana, per sobre del 5 % a Barcelona

El 5,1 % de les proves PCR i tests d’antígens fets a Barcelona la setmana passada, del 14 al 20 de juny, van tenir un resultat positiu. Aquesta xifra supera en 1,4 punts la positivitat mitjana de la setmana anterior. Amb aquest increment, aquest índex supera del 5 %, després de mantenir-se durant sis setmanes per sota del llindar recomanat per l’OMS per tenir la pandèmia controlada.

positivitat coronavirus catalunya

10:51
   

124 positius al dia a Barcelona la primera quinzena de juny

Durant la primera quinzena de juny es van detectar 124 positius per covid-19 diaris, de mitjana a Barcelona. Aquesta xifra és força similar a la registrada l’última quinzena de maig, 125 contagis diaris. En canvi, la diferència és major si comparem la primera quinzena de juny i la primera quinzena de maig, quan es diagnosticaven 162 casos cada dia de mitjana. Per tant, en un mes la mitjana diària de casos s’ha reduït en un 23,5 %.

coronavitus Barcelona diari

10:36
   

Els casos tornen a créixer, nou setmanes després a Barcelona

Barcelona ha encadenat nou setmanes amb reducció dels contagis, des de la setmana del 12 al 18 d’abril. L’última setmana, del 14 al 20 de juny, ha trencat aquesta tendència. Amb les dades dels últims tres dies provisionals, que encara poden augmentar, s’hi van detectar 944 positius per covid-19 amb una prova PCR o un test d’antígens. Ara per ara, representen 125 casos més que la setmana anterior, és a dir, un increment del 15 %. Cal tenir en compte, que la setmana del 14 al 20 de juny es van realitzar un 8 % menys de proves diagnòstiques, per tant, aquest increment no es pot atribuir a un major nombre de PCR i tests d’antígens fets.

coronavirus barcelona setmanal

10:21
   

Com demanar hora per vacunar-me de la covid-19

El ritme de vacunació de la covid-19 va augmentant i cada dia es van obrint més possibilitats, punts de vacunació i horaris, al web de cita per a la vacuna de la covid a Catalunya que ha activat Salut. Paral·lelament, Salut també va ampliant franges d’edat per anar vacunant els més joves. T’expliquem com demanar hora per a la vacuna de la covid al CatSalut per a tots aquells que viuen a Catalunya.

como pedir hora vacuna covid cataluña

10:06
   

Més de 6.600 desallotjats en botellades a Barcelona en l’última nit sense locals d’oci nocturn

L’última nit sense locals d’oci nocturn no ha estat una excepció i diferents carrers, places i platges de Barcelona s’han tornat a omplir de gent fent botellades. La Guàrdia Urbana, amb un dispositiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra, ha desallotjat un total de 6.640 persones en diverses aglomeracions a la ciutat. La xifra és superior a la de diumenge passat, quan es van desallotjar 5.156 persones.

09:50
   

Sanitat distribueix 1,6 milions de dosis de Pfizer aquest dilluns

El Ministeri de Sanitat distribueix aquest dilluns més d’1,6 milions de dosis de Pfizer a les comunitats autònomes. Amb les dades actualitzades, fins divendres, 18 de juny, el 46,5 % de la població a Catalunya ha rebut la primera dosi de la vacuna i el 28,6 % ja té la pauta completa.

09:35
   

El certificat digital covid de la UE ja es pot descarregar a Catalunya

El passaport covid, anomenat oficialment certificat digital covid de la UE, ja es pot descarregar a Catalunya des de l’aplicació La Meva Salut. El document ja estava previst dins de l’app web des de feia dies, però no ha estat fins a aquest dimarts a la tarda que s’ha activat. El passaport covid ha començat a funcionar a Espanya en el marc d’una prova pilot dins la Unió Europea i, a partir de l’1 de juliol, servirà per poder viatjar per tots els països de la Unió Europea sense haver de complir restriccions addicionals pel coronavirus.
Passaport verd Covid UE

09:21
   

Les trobades socials poden ser de més de 10 persones a partir d’aquest dilluns

La prohibició de la limitació de les reunions a 10 persones de diferents bombolles de convivència ha passat de prohibició a recomanació aquest dilluns. Així, a partir d’ara no hi haurà límit en les trobades socials, tot i que des de les autoritats recomanen evitar grans trobades. Aquesta és una de les mesures de les noves restriccions aprovades pel Procicat, que entren en vigor aquest dilluns i estaran vigents fins al 5 de juliol.

platja gent 2020

09:05
   

A quins països puc viatjar l’estiu del 2021 i quines restriccions i requisits tenen? | MAPA

Potser t’estàs plantejant viatjar a un altre país, però has de saber que no tots tenen els mateixos requisits per permetre l’entrada de turistes internacionals. Per això, a través d’aquest mapa de països, resumim els requisits necessaris per poder viatjar, tant si necessites una PCR com si ja has d’estar vacunat. Consulta com són les fronteres per a aquest estiu i planifica les vacances amb temps! Actualitzem aquest mapa amb totes les novetats.

08:50
   

Els envelats de les festes majors també estan autoritzats des d’aquest dilluns

Les festes majors podran habilitar zones de ball a l’aire lliure com els envelats des d’aquest dilluns. Aquesta resolució tindrà vigència fins al 5 de juliol, encara que la secretària general de Salut, Meritxell Masó, ha dit que “aquest text no és estàtic i es podrà modificar en funció de l’evolució de la pandèmia”.

parelles que ballen de nit a la sedeta festa major

08:33
   

La mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors a partir d’aquest dissabte

L’ús de la mascareta no serà obligatori en exteriors a partir d’aquest dissabte, 26 de juny. La decisió s’ha fet saber després que fa uns dies es va evitar fixar una data per al relaxament d’aquesta mesura de protecció. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha detallat que el canvi s’aprovarà en un consell de ministres extraordinari dijous, 24 de juny. Ho justifica pel ritme de vacunació i per les bones dades econòmiques.

mascaretes carrer

08:17
   

Restriccions a Catalunya i mesures covid: vigents i novetats per al 21 de juny

Continua la desescalada i les restriccions a Catalunya i les mesures per la covid continuen flexibilitzant-se atès que la situació epidemiològica millora, a mesura que també avança el ritme de vacunació. Aquest 21 de juny entren en vigor més flexibilitzacions a les terrasses de la restauració i la reobertura de l’oci nocturn, entre d’altres.

 

terrasses restaurants plenes per la tarda

08:03
   

El Canet Rock habilitarà 15 punts arreu de Catalunya per fer-se el test d’antígens per entrar al festival

El Canet Rock 2021 habilitarà 15 punts arreu de Catalunya per fer-se el test d’antígens per assistir al festival. Un resultat negatiu és requisit indispensable per accedir al recinte del Pla d’en Sala, també per a les persones que ja han estat vacunades. Les localitats escollides són Barcelona, Canet de Mar, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Olot, Reus, Sabadell, Tarragona, Tàrrega, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. En total, s’hi faran més de 22.000 proves entre públic, organització, treballadors, artistes i premsa el mateix dissabte 3 de juliol entre les 9 hores del matí i les 20 hores del vespre. Des d’avui, els assistents al festival ja poden reservar hora per fer-se el test a la localitat més propera.

canet rock 2019

07:45
   

Els col·legis de metges atenen 1.500 professionals de la salut per ansietat a causa de la covid

La pandèmia ha provocat una sobrecàrrega de feina i una tensió laboral sobre el col·lectiu sanitari que, un any després d’iniciar-se, passa factura als professionals. Alguns col·lectius ja han manifestat el seu malestar, com el personal d’infermeria. La Fundació Galatea, creada pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, ha atès prop de 1.500 professionals de la salut des de l’esclat de la pandèmia. La majoria, per ansietat, depressió, estrès posttraumàtic i insomni.

uci hospital del mar

07:30
   

Què es podrà fer per Sant Joan a Catalunya? Totes les restriccions vigents

La revetlla de Sant Joan sí que es podrà celebrar, però tenint en compte certes restriccions imposades per la conselleria de Salut. Algunes limitacions han desaparegut i d’altres s’han flexibilitzat, tot plegat en el paquet de mesures que és vigent en el període entre el 21 de juny i el 5 de juliol. Discoteques i bars musicals podran obrir fins les 3.30 h amb un aforament del 100 % en espais exteriors i del 50 % als interiors. Els locals amb aforaments de més de 500 hauran de fer venda anticipada amb un registre de dades per garantir la traçabilitat. Les sales més petites hauran de fer el registre, però es podrà fer “in situ”.

07:16
   

L’oci nocturn reobre a mig gas en espera que es flexibilitzin les condicions d’obertura

Després de 15 mesos tancats, els locals d’oci nocturn, un dels sectors més castigats durant la pandèmia, han pogut aixecar la persiana aquesta matinada. Ho han fet amb el 50 % de l’aforament permès, tancant a les 3.30 h de la matinada i amb els clients amb mascareta i mantenint la distància de seguretat a les pistes i barres. Això ha fet que només un 25 % dels locals hagin optat per obrir i que la resta es reservin per a la revetlla de Sant Joan o prefereixin esperar 15 dies a que es flexibilitzin aquestes condicions. Un dels locals que sí ha obert, tot i “no ser rendible”, ha estat el Jamboree, a la plaça Reial de Barcelona. “Ens han pogut la il·lusió i les ganes de treure la gent de l’ERTO”, explica Ramón Sos, el seu responsable.

Jamboree