canvi hora 2022

Barcelona acollirà per primera vegada el Congrés Mundial de Recerca en Usos del Temps. La 43a edició d’aquesta trobada internacional tindrà lloc del 27 al 29 d’octubre i hi participaran els principals investigadors en la matèria, com la directora d’Eurostat, Anne Clémenceau; l’escriptora danesa Camilla Kring; Oriel Sullivan, professora de sociologia de gènere de l’Escola Universitària de Londres, i Carla Estivill, professora i membre de la Societat Espanyola del Son, entre d’altres.

En els darrers anys, el congrés, impulsat per l’Associació Internacional de Recerca en Usos del Temps (IATUR), s’havia celebrat a Washington i Budapest i l’any passat estava previst a Tòquio, però es va haver de cancel·lar per la pandèmia. L’objectiu de la trobada és mostrar els avenços de la recerca i connectar-los amb polítiques del temps concretes i aplicables per la ciutadania. Actualment, s’han rebut més de 150 articles.

L’era postcovid i l’impacte en el gènere

El congrés tindrà dues ponències principals: una que connectarà la salut pública i les polítiques del temps en l’era postcovid i una altra sobre la pobresa del temps i, especialment, l’impacte en el gènere.

També es debatrà la reducció de la jornada laboral, la supressió del canvi d’hora i el cronourbanisme com a element de configuració per a unes ciutats més saludables, productives i igualitàries.

Coincidència amb la Time Use Week

L’esdeveniment se celebrarà dins dels actes que formen part de la Time Use Week, coorganitzada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB, la Diputació de Barcelona i la Barcelona Time Use  Initiative (BTUI), amb el suport de l’oficina de Barcelona de la Comissió Europea i el Parlament Europeu. A la vuitena edició de la també anomenada Setmana dels Horaris hi participaran científics internacionals, representants de les diverses institucions i organitzacions i activistes dels usos del temps.