alumne mascareta gel hidroalcohòlic escola
Foto: Clarens Val

A partir d’aquest dijous totes les quarantenes per coronavirus passaran a ser de 10 dies en comptes de 14, a tot Catalunya. Segons ha detallat el Departament de Salut la mesura s’ha inclòs en l’actualització del document ‘Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2’.

La mesura afecta especialment les escoles. En el cas de les persones que hagin iniciat el confinament abans de l’entrada en vigor d’aquest canvi, els centres s’hauran d’encarregar d’avisar-les i per tant, podran reprendre l’activitat lectiva si ja han passat 10 dies a casa. Tot i això, “les autoritzacions de confinament signades per les famílies al seu dia continuen sent vàlides”.

En una nota de premsa, Educació ha detallat que els professionals que es trobin en confinament sense baixa mèdica també es reincorporaran als centres educatius un cop transcorreguts aquests 10 dies, conjuntament amb la resta del grup estable de convivència. I aquells que tinguin una baixa mèdica prescrita inicialment per 14 dies, i que hagin estat substituïts en el seu lloc de treball al centre educatiu, s’incorporaran un cop acabi aquesta baixa mèdica. En aquell moment finalitzarà del nomenament del seu substitut.

Com cal actuar davant d’un positiu en un grup bombolla?

L’actualització del document de Salut, estableix, que en cas sospita d’un cas, els menors del grup de convivència mantindran l’activitat escolar en espera dels resultats de les proves PCR, sense barrejar-se amb la resta de grups.

Si les proves resulten negatives, els infants i tutors del grup continuaran amb normalitat les seves activitats, i l’alumne es podrà incorporar quan els símptomes hagin cedit i després de 24 h sense febre.

En cas que sigui positiu, s’establirà la quarantena de 10 dies del grup i tutor, i s’indicarà la prova PCR al mateix centre o en altres punts específics segons indiquin els equips d’atenció primària. Precisament aquesta mateixa setmana han començat els cribratges massius a les escoles de la ciutat, per detectar possibles casos asimptomàtics. De fet a l’Escola Barrufet ja hi ha dos grups confinats.